Διάλεξη για την Ελλάδα

Διάλεξη για την Ελλάδα

skevos

Διάλεξη από τον καθηγητή Δρ Σκεύο Παπαϊωάννου (ΠανεπιστήμιοΚρήτης) με θέμα:

Ελλάδα: Κρίση και νέες μορφές αλληλεγγύης: εσωτερική όψη

Συντονιστής: Καθηγητής Δρ. Friedrich Heckmann, Πανεπιστήμιο του Bamberg

Την Παρασκευή 4 του Ιουλίου 2014 και ώρα 19:00 στο  Nachbarschaftshaus Gostenhof, Adam-Klein-Straße 6, 90429 Νυρεμβέργη, μεγάλη  αίθουσα.

Είσοδος ελεύθερη!
Η Ελλάδα έγινε φτωχή από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και όχι από την κρίση. Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού οδηγήθηκαν στη φτώχεια. Υπάρχουν κοινωνικοί και πολιτικοί τρόποι διαφυγής και ποίοι; Η διάλεξη και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα επεξεργαστεί τις διάφορες πολιτικές προτάσεις αλλά κατά κύριο λόγο θα αναφερθεί στις πολυάριθμες και αξιόλογες πρωτοβουλίες που αντιτίθενται στην κατάρρευση του κράτους πρόνοιας με νέες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης όπως: ιατρεία και φαρμακεία που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ασθενείς χωρίς ασφάλεια, εμπόριο χωρίς μεσάζοντες, φροντιστήρια που διδάσκουν δωρεάν σε φτωχά παιδιά κ.α.

Ο Καθηγητής Παπαϊωάννου διδάσκει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Έχει αυτήν την περίοδο θέση αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Kassel. Ο Παπαϊωάννου είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με θέμα μετανάστες, προσκεκλημένοι εργάτες και ενσωμάτωση. Πολυάριθμες έρευνες και δημοσιεύσεις σχετίζονται με τον τομέα της εκπαιδευτικής κοινωνιολογίας και της κοινωνιολογίας της εργασίας. Ο Παπαϊωάννου συνδέεται στενά με τη Νυρεμβέργη, καθώς  κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το τοπικό Πανεπιστημιακό τμήμα της σχολή WISO.

Μια εκδήλωση που διοργανώνεται από τον σύνδεσμο Karl Bröger  σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα της Νυρεμβέργης.

About Author