Αν με πιάσει στο στόμα μαθητής, μπορώ να τον καθαρίσω!

Δεν το λέω για να κάνω τον μάγκα…..

Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος μας δημοσιεύτηκε άρθρο του κ. Γκίκα με τίτλο « ερωτήματα προς την κυρία Διευθύντρια….», που αν κρίνω από τις αντιδράσεις των αναγνωστών μας, έκανε μεγάλη εντύπωση στην Ομογένεια. Η κυρία Διευθύντρια βεβαίως δεν καταδέχτηκε να απαντήσει.

Μας απάντησαν όμως άλλοι και αυτά που μας ανάφεραν, εμένα προσωπικά με έθιξαν και με έκαναν να αισθανθώ άσχημα.

Λάβαμε μία επιστολή που δεν ανέφερε αποστολέα, αλλά περιείχε ένα γράμμα και ένα CD ήχου. Η επιστολή έγραφε τα εξής: «Δεν πιστεύω στ` αλήθεια να περιμένετε απάντηση από την κ. Διευθύντρια; Αν ναι, περιμένετε μάταια.

Η κ. Διευθύντρια απαντά με πράξεις και όχι με λόγια. Και τώρα το ίδιο έκανε. Στις 15 Γενάρη μάζεψε την παρέα της και τιμώρησαν το παιδί με 4ήμερη αποβολή. Για να μην λέω πολλά, σας στέλνω ένα CD για να ακούσετε από πρώτο χέρι. Εσείς δεν γνωρίζετε τις φωνές, μπορείτε όμως να ενημερωθείτε από άλλους. Θα σας στείλω και άλλα CD για να πάρετε μια ιδέα τι λένε στο τηλέφωνο, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους μας και να λυθεί και η απορία του Οδυσσέα για τη νοοτροπία που έκανε την Πατρίδα μας να πάει κατά διαβόλου ……».

Αφού ακούσαμε το δισκάκι, τηλεφωνήσαμε σε ανθρώπους της εμπιστοσύνης μας, επιβεβαιώσαμε την εγκυρότητα του υλικού, και μάθαμε κι άλλα περισσότερα, που στον καθένα μόνο λύπη μπορούν να προκαλέσουν. Αξίζει τον κόπο να τα παρουσιάσουμε, διότι μόνο έτσι ενδεχομένως μπορούμε να βοηθήσουμε και αυτούς τους ίδιους, να δουν τα λάθη τους και ίσως ωφεληθούν.

Δεν θα αναφέρουμε ονόματα, διότι εμείς δεν είμαστε δικαστές και σκοπός μας δεν είναι να θίξουμε πρόσωπα, αλλά νοοτροπίες και καταστάσεις.

Όλα ξεκίνησαν με τη δημοσίευση του άρθρου μου «γιατί πρέπει να τιμωρηθούν». Τρία παιδιά έγραψαν ένα γράμμα και αφού ζήτησαν, πήραν υπογραφές και από άλλα παιδιά. Επενέβη η Διευθύντρια, κατάσχεσε το γράμμα, επέπληξε τα δύο κορίτσια για την «αυθάδειά» τους, έστρεψε μαθητές κατά μαθητών και τελικά ένα παιδί χτυπήθηκε και τραυματίστηκε μέσα στο σχολείο από κάποιον εξωσχολικό. Περισσότερα για το γεγονός αυτό αναφέρονται στο άρθρο του κ. Γκίκα «ερωτήσεις προς την κ. Διευθύντρια..» που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος μας.

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι σώνει και καλά η κ. Διευθύντρια ήθελε να τιμωρήσει οπωσδήποτε το παιδί αυτό. Όπως διαπιστώνουμε από αναρτήσεις στο διαδίκτυο που μας στάλθηκαν, έφτιαξε μαθητική ομάδα και τεχνηέντως την έστρεφε κατά του παιδιού που χτυπήθηκε και μάλιστα υβρίζοντάς το, αλλά και κατά των δύο κοριτσιών που έγραψαν το γράμμα στον Υπουργό Παιδείας. Διαβάζουμε με έκπληξή μας απαξιωτικό και υβριστικό σχόλιο της κ. Διευθύντριας στα πλαίσια συνομιλίας της με την «ομάδα της» : «Μην ασχολείστε (μαζί τους)… Άνθρωποι κατωτέρου επιπέδου.. Δεν έχουν με τι να ασχοληθούν…».

Αλήθεια κυρία Διευθύντρια, γιατί τα παιδιά αυτά σας φαίνονται σαν άνθρωποι κατωτέρου επιπέδου; Τι λόγο έχετε και διαφωνείτε με τη συμμετοχή και των παιδιών των νεομεταναστών στις πανελλήνιες εξετάσεις; Ενοχληθήκατε ίσως από το γεγονός ότι τελικά η πρωτοβουλία των παιδιών αυτών δικαιώνεται και παραχωρείται το δικαίωμα αυτό στους νεομετανάστες;

Τα ερωτήματα βεβαίως είναι ρητορικά και δεν περιμένω απάντηση.

Στη συνέχεια στις 15. 1. 2014, κάλεσε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και πέρασε πειθαρχικό το τραυματισμένο παιδί, διότι δήθεν διαπληκτίστηκε με κάποια συμμαθήτριά του. Στο CD που μας στάλθηκε, είναι καταγεγραμμένη αυτή ακριβώς η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Το τραυματισμένο παιδί δεν παρίστατο, ούτε απολογήθηκε διότι δεν του επιτράπηκε από τον θεράποντα ιατρό του. Κλήθηκαν και κατέθεσαν αρκετοί μαθητές που ήταν παρόντες στο επεισόδιο μεταξύ των παιδιών. Από όσα ακούγονται να λένε τα παιδιά δεν προκύπτει ότι έγινε κάποιο άξιο λόγου επεισόδιο και κανονικά δεν δικαιολογείται τιμωρία κάποιου παιδιού. Ίσως δύο – τρείς συμβουλές και στα δύο παιδιά να χρειαζόταν. Και αφού δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό στοιχείο για παραβατική συμπεριφορά του παιδιού, κάποιος είπε ότι το παιδί πρέπει να τιμωρηθεί διότι δήθεν έβρισε την Διευθύντρια, χωρίς να προκύπτει από κάπου ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Τότε έγινε το «έλα να δείς». Κάποιος ακούγεται να λέγει ότι είναι μεγάλο αδίκημα αυτό που διέπραξε το παιδί και πρέπει να τιμωρηθεί. Για τον συγκεκριμένο κύριο, μας είπαν ότι θα μας στείλουν κάποιο πόρισμα ΕΔΕ που κυκλοφορεί στην αγορά, για να ενημερωθούμε για το ποιόν του και για το ποιός πρέπει να τιμωρηθεί. Δεν θα θέλαμε ο συγκεκριμένος κύριος να μιλήσει έτσι εναντίον ενός αθώου παιδιού! Αν δεν ζητήσει διακριτικά συγνώμη από το παιδί, του υπόσχομαι ότι θα επανέλθω στην περίπτωσή του! Ένας άλλος λέγει ότι κάποτε ένας μαθητής που έβρισε αυτόν, έφαγε 5 μέρες αποβολή! Η κορωνίδα όμως της «συνεδρίασης» ήταν η βαρυσήμαντη δήλωση που έκανε κάποιος άλλος: Εμένα αν με πιάσει στο στόμα μαθητής, μπορώ να τον καθαρίσω, Από μπροστά. Και δεν το λέω για να κάνω το μάγκα….»!!!!

Μπράβο νταή μου! Είσαι λεβέντης! Έτσι μπράβο, καθάριστους όλους!!!!!!

Ο κύριος αυτός, από όσα μας είπαν, είναι ένας από τους εκπαιδευτικούς που τα δύο τελευταία χρόνια συμβούλευαν πολλούς γονείς, να πάρουν τα παιδιά τους από το ελληνικό σχολείο που υπηρετεί και να τα πάνε στα γερμανικά.

Αυτοί που μας έδωσαν τις πληροφορίες, μας είπαν: «Μην ασχολείστε μαζί του. Τα είπε για να γλείψει τη Διευθύντρια, γιατί τον καλύπτει στις απουσίες από το μάθημα. Δεν διδάσκει σχεδόν ποτέ, και πάει στο τέλος της ώρας και υπογράφει το απουσιολόγιο»!

Εγώ δεν γνωρίζω γιατί τα είπε. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι τέτοιες κουβέντες δεν είναι κουβέντες που πρέπει να λέγονται από εκπαιδευτικό και εκείνος που για οποιοδήποτε λόγο μιλάει έτσι, δεν κάνει για εκπαιδευτικός.

Παράξενη συνεδρίαση, παράξενος «σύλλογος διδασκόντων» και πιο παράξενα τα όσα μας είπαν.

Το ερώτημά μου είναι ευθύ και απευθύνεται σε κάθε αρμόδιο: Πιστεύετε κύριοι αρμόδιοι, ότι μπορεί το κράτος μας να πάει μπροστά με τέτοιες νοοτροπίες; Πόσο υπερήφανοι είστε για τους υπαλλήλους σας;

Οδυσσεύς

Categories: Εκπαίδευση

About Author