Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…..

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα αναγνωστών μας από τη Φραγκφούρτη που πήραμε τελευταία, με αντικείμενο την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό σχολείο.

Γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο και το Λύκειο διαμαρτύρονται ότι έχει περάσει κιόλας ένας μήνας και ακόμη τα παιδιά τους κάνουν 2 έως 3 ώρες μάθημα ημερησίως, λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικών. Μας λένε ότι όπου και να ρωτάνε, ακούνε για „εκπαιδευτικούς που έρχονται“, αλλά ακόμη δεν τους βλέπουνε. Μέχρι τώρα οι μαθητές κάνουν 2 έως 3 ώρες μάθημα ημερησίως και άν υποθέσουμε ότι πράγματι κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι στο δρόμο, μάλλον θα φθάσουν αρκετά αργά, αφού σε λίγο έρχονται οι διακοπές του Οκτωβρίου και πρακτικά θα αρχίσουν να διδάσκουν από τον Νοέμβριο, πράγμα που ίσως είναι κάπως αργά.

Τα μεγαλύτερα παράπονα όμως τα ακούμε για το Δημοτικό, που από ότι μας λένε κινδυνεύει να κλείσει, λόγω ελλείψεως μαθητών, ο αριθμός των οποίων για όλο το Δημοτικό είναι περί τους 30!

Αν εξαιρέσουμε την έκτη τάξη που έχει 11 μαθητές, υπάρχουν τάξεις στο Δημοτικό σχολείο που έχουν μόνο 2 έως 3 παιδιά και ήδη το σχολείο λειτουργεί σαν τριθέσιο, με προοπτική να γίνει ακόμη και μονοθέσιο, αφού οι διαρροή μαθητών κυρίως από τις μικρές τάξεις συνεχίζεται.

Πολλοί δεν μπορούν να εξηγήσουν το γεγονός, αλλά για όσους ξέρουν τα γεγονότα, η σημερινή κατάσταση είναι φυσιολογικό επακόλουθο των όσων συνέβηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σαυτό το σχολείο.

Ήδη με το άρθρο μου „προσοχή μη κλείσουμε τα σχολεία εμείς οι ίδιοι“ προ διετίας, (βλέπε φύλλο αρθ. 6 της εφημερίδος μας), προειδοποιούσαμε για τον κίνδυνο!

Και, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε!

Ένα ζωντανό Δημοτικό που τότε είχε περίπου 100 μαθητές, φυλλορροεί και σχεδόν είναι έτοιμο να κλείσει, αφού δεν νοείται σχολείο χωρίς μαθητές!

Πως φτάσαμε όμως μέχρις εδώ; Τι έγινε στα δύο αυτά χρόνια; Δυστυχώς, όλοι έκαναν τα πάντα για να διώξουν τους μαθητές από το σχολείο. Ομάδα γονέων με ύποπτα κίνητρα και δασκάλων έκαναν συγκεντρώσεις και διέδιδαν ότι „το σχολείο κλείνει“. Δάσκαλοι έπιαναν τους γονείς των μαθητών και τους συμβούλευαν να πάρουν τα παιδιά τους και να τα πάνε σε γερμανικό σχολείο!

Με άρθρο μου στην εφημερίδα μας „βλαξ ή γραικύλος“ είχαμε καταγγείλει το γεγονός από πέρυσι. (βλέπε αρ. φύλλου 18 της εφημερίδος μας).

Αρκετοί Έλληνες που θέλησαν φέτος να γράψουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό, άκουγαν από παντού: „Καλά τρελαθήκατε; Σε ποιο σχολείο πάτε τα παιδιά σας; Αυτό σε λίγο κλείνει! Τι θα κάνετε μετά;….“

Μόνη εξαίρεση ήταν ο σύλλογος γονέων του σχολείου Φραγκφούρτης που σε όλους τους τόνους και με κάθε τρόπο προσπαθούσε να κρατήσει τους μαθητές στο σχολείο, αλλά όπως ξέρουμε όλοι καλά, „ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!“

Και στο σημερινό φύλλο της εφημερίδος μας δημοσιεύεται ανάλογη ανακοίνωση – πρόσκληση του συλλόγου γονέων, αλλά φοβούμαστε ότι δεν είναι σε θέση να πείσει τους τρομοκρατημένους Έλληνες να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Προσωπικά καλώ την διεύθυνση του σχολείου και τον αρμόδιο Συντονιστή εκπαίδευσης να απευθυνθούν προς τους Έλληνες της Φραγκφούρτης και να τους ενημερώσουν υπεύθυνα για την ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι ότι

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

και ότι όσοι διαδίδουν το αντίθετο είναι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ!!!

Οδυσσεύς……

Categories: Εκπαίδευση

About Author