Τί συμβαίνει στη Φρανκφούρτη ;;;

Εντύπωση προκάλεσε στη Φραγκφούρτη το άρθρο μας „πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…“.

Αρκετοί αναγνώστες μας μάς τηλεφώνησαν και είτε ρωτούσαν να μάθουν από εμάς, είτε μας έδιδαν πληροφορίες που μας αναγκάζουν να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα που είναι δύσκολο να τα πιστέψει κάποιος.

Γονείς μαθητών μας ανέφεραν ότι Έλληνες εκπαιδευτικοί κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να διώξουν τα Ελληνόπουλα από το ελληνικό σχολείο. Μία μάλιστα εκπαιδευτικός πρωτοστατεί, συμβουλεύοντας ευθέως τους γονείς των μαθητών να απομακρύνουν τα παιδιά τους και να τα πάνε στα γερμανικά σχολεία!!!

Τι θα κερδίσει άραγε και γιατί το κάνει; Σίγουρα κάποιο λόγο θα έχει που μόνο αυτή τον ξέρει.

Γεγονός είναι ότι όποιο λόγο και να έχει κάνει καλά τη „δουλειά“ της, αφού πριν 15 μήνες στο Δημοτικό σχολείο Φραγκφούρτης φοιτούσαν 100 μαθητές, ενώ σήμερα φοιτούν μόνο 27, παρά του ότι ήρθαν αρκετοί νεομετανάστες και έφεραν και νέους μαθητές! Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλοι οι προπερυσινοί μαθητές απομακρύνθηκαν, δηλαδή 100% επιτυχία! Αν του χρόνου αποχωρήσουν για το Γυμνάσιο και οι 10 μαθητές της 6ης τάξης, περισσεύουν 17 μαθητές, αν βέβαια έρθουν όλοι, αφού κάποιοι μαθητές δήλωσαν στους συμμαθητές τους ότι „του χρόνου θα είναι σε άλλο σχολείο“.

Το απίστευτο αυτό γεγονός του defacto κλεισίματος ενός ελληνικού σχολείου και μάλιστα του πιό ζωντανού σχολείου της Γερμανίας, από ότι φαίνεται γίνεται μεθοδικά και με πρόγραμμα. Η εκπαιδευτικός που μας καταγγέλλουν, σε σύμπραξη με 2-3 ακόμη συναδέρφους της, που τα παιδιά τους φοιτούν σε γερμανικά σχολεία, ή που δεν έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας, μαζί με μια μικρή ομάδα γονέων με ύποπτα κίνητρα, επί 15 μήνες τώρα βομβαρδίζουν τους γονείς των μαθητών του σχολείου, προβοκατόρικα, με σκόπιμα ψέματα ότι δήθεν „η κυβέρνηση θα κλείσει τα σχολεία του εξωτερικού“ και τους καλούν σε επαναλαμβανόμενες συσκέψεις και διάφορες „αγωνιστικές κινητοποιήσεις“, με σκοπό δήθεν „να μη κλείσουν τα σχολεία“!

Μας καταγγέλθηκε μάλιστα ότι προ ημερών κάλεσαν τους γονείς των μαθητών στο σχολείο διότι δήθεν ήθελαν να τους ενημερώσουν για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα και αφού τεχνηέντως τους γέμισαν με ανασφάλειες γύρω από το μέλλον του σχολείου, τους συνέστησαν „να φτιάξουν νέο σύλλογο“ και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους!

Εμφανής ήταν η πρόθεση παραπληροφόρησης των Ελλήνων που ήρθαν στη Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια και δεν γνωρίζουν την προϊστορία.

Το γεγονός προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου του υπάρχοντος συλλόγου γονέων, και την αποχώρηση από την συγκέντρωση, όλων των γονέων που είναι οργανωμένοι στο σύλλογο.

Γονείς μαθητών που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση, μας τηλεφώνησαν και μας κατήγγειλαν διάφορα εξωφρενικά πράγματα, και μας παρακάλεσαν να δημοσιεύσουμε τις καταγγελίες τους, „με όνομα και επώνυμο“.

Δεν θα ικανοποιήσουμε την επιθυμία τους, διότι ο σκοπός της εφημερίδος μας δεν είναι ούτε „καταγγελτικός“, ούτε „σκανδαλοθηρικός“. Καθένας έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει ευθαρσώς και επωνύμως όποιον θέλει, εκεί που πρέπει, ώστε το αρμόδιο όργανο της πολιτείας να επέμβει με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος.

Εκείνο που ευχαρίστως καταγγέλλουμε, αλλά και καυτηριάζουμε, είναι καταστάσεις και όχι πρόσωπα ονομαστικώς, ώστε να δίδεται η ευκαιρία σε κάποιον να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να διορθώσει τη συμπεριφορά του.

Έτσι ευχαρίστως παρουσιάζουμε την καταγγελία που μας έγινε από κάποιον που είχε τα παιδιά του στο γερμανικό σχολείο και θέλησε να τα μεταγράψει στο ελληνικό: Τηλεφώνησε στο σχολείο Φραγκφούρτης τον Αύγουστο του 2013 και αφού ενημέρωσε ότι θέλει να φέρει τα παιδιά του στο ελληνικό σχολείο, ρώτησε άν αληθεύουν οι φήμες ότι το σχολείο θα κλείσει. Η εκπαιδευτικός που σήκωσε το τηλέφωνο του μίλησε ευγενέστατα και έδωσε όλο της τον εαυτό να του εξηγήσει ότι το σχολείο της Φραγκφούρτης δεν θα κλείσει και ότι η απόφαση που πήρε να στείλει τα παιδιά του στο ελληνικό σχολείο, είναι σωστή και είναι τυχερός που μπορεί και κάνει τέτοιο δώρο στα παιδιά του. Του έδωσε μάλιστα και το τηλέφωνο του Δημοτικού, ώστε να μιλήσει με τους δασκάλους. Ευχαριστημένος και περιχαρής εκείνος τηλεφώνησε στο Δημοτικό και αυτά που του είπαν έκαναν το αίμα του να παγώσει: „Το σκέφτηκες καλά τι πάς να κάνεις;“

Ευτυχώς ο Έλληνας αυτός το είχε σκεφθεί καλά, γιατί αλλιώς κάποια τάξη στο Δημοτικό θα είχε μόνο έναν μαθητή, ενώ τώρα έχει δύο!

Κάποιοι από όσους μας τηλεφώνησαν, μας ζήτησαν πληροφορίες για την εμπειρία μας από την συνεργασία μας με το σύλλογο γονέων της Φραγκφούρτης. Αυτό ευχαρίστως θα το κάνουμε στην επόμενη έκδοσή μας, άν και ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα μας www. trigono.info έκδοση 6η και μετά, όπου είναι δημοσιευμένα σχεδόν όλα τα κείμενα που μας είχε στείλει ο σύλλογος γονέων, μαζί με τα κείμενα που γράψαμε εμείς προς τους διάφορους αρμοδίους, ώστε να ανατραπεί ο νόμος Γεννηματά που έκλεινε τα σχολεία του εξωτερικού.

Σαν επίλογο θα ήθελα να αναφέρω ότι και φέτος το ελληνικό σχολείο Φραγκφούρτης είχε μεγάλη επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις: 5 εισαχθέντες στην Ιατρική, 3 στο τμήμα Ψυχολογίας και άλλοι στο Πολυτεχνείο, στη Φαρμακευτική, στη Νομική, στη Σχολή Δημοσιογραφίας και αλλού.

Συγχαίρουμε όλα αυτά τα παιδιά και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε όσους Έλληνες απομάκρυναν τα παιδιά τους από το σχολείο Φραγκφούρτης και να τους πούμε ότι αδικούν τα παιδιά τους με την απόφασή τους να τα απομακρύνουν από το Ελληνικό Σχολείο Φραγκφούρτης.

Αν ανοίξουν τα μάτια τους και κοιτάξουν γύρω τους, θα διαπιστώσουν ότι οι συντριπτική πλειονότητα των εξαίρετων Ελλήνων επιστημόνων που κοσμούν την Ελληνική Παροικία Φραγκφούρτης, είναι απόφοιτοι τοι συγκεκριμένου σχολείου…..

Οδυσσεύς……

Categories: Εκπαίδευση

About Author