Εκλογές 2015. Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Βαρτζόπουλου

Εκλογές 2015. Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Βαρτζόπουλου

VartzopoulosΗ καινούρια χρονιά σηματοδοτείται από ραγδαίες για τη χώρα μας πολιτικές εξελίξεις. Παρά τις επίμονες εκκλήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους φορείς της πολιτικής εξουσίας να πρυτανεύσει η σύνεση και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η χώρα τελικά οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Η διενέργεια της εκλογικής αναμέτρησης πριν το πέρας της τετραετίας είναι μια επιλογή η οποία επιφέρει αστάθεια, υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη και πλήττει την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές του εξωτερικού. Πραγματικά, ανακόπτεται μια θετική οικονομική πορεία και η πραγμάτωση της ανάπτυξης. Σε αντίθετη περίπτωση, η εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας θα επέτρεπε τόσο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα όσο και την έκδοση δεκαετούς ομολόγου με συμφέροντες όρους, γεγονός το οποίο αδιαμφισβήτητα θα δημιουργούσε συνθήκες ανάπτυξης.

Ωστόσο, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, η βούληση της πλειοψηφίας είναι πάντοτε ισχυρή και σεβαστή. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η χώρα διάγει και επίσημα πλέον μια προεκλογική περίοδο και προχωρά στη διενέργεια εκλογικής διαδικασίας στις 25 Ιανουαρίου του 2015. Το διακύβευμα μεγάλο και οι ελπίδες όλων εναπόκεινται πλέον στα χέρια των φορέων της πολιτικής εξουσίας και τη σύνεση των εκλογέων.

Σε μια τόσο κρίσιμη πολιτική συγκυρία η ευθύνη των εκλογέων είναι μεγάλη και η επιλογή τους θεωρείται καθοριστική για τη θετική πορεία της χώρας στο μέλλον. Λαϊκισμοί, μικροπολιτικές και εμπάθειες θα πρέπει να εξαλειφθούν και να πρυτανεύσει η σύνεση, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την παραμονή της χώρας μας σε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι ανάγκη ως πολίτες να επιδείξουμε ορθή πολιτική κρίση και να αναπτύξουμε αντιστάσεις ισχυρής θωράκισης στις υποσχεσιολογίες και τις λαϊκίστικες ρητορείες, οι οποίες μόνο σε αστάθεια και υπονόμευση της ανάκαμψης δύνανται να οδηγήσουν. Βασική παράμετρος για την ουσιαστική ανάκαμψη της χώρας θεωρείται πλέον η προώθηση αξιόλογων υποψηφίων, η εκλογή πολιτικών που έχουν αποδείξει την αφοσίωσή τους στον τόπο και αγωνίζονται για μια ισχυρή Ελλάδα.

Σε αυτές τις εκλογές ένας από τους υποψηφίους ο οποίος έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση και ξεχωρίζει στη Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, είναι ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Από τη θέση του ως Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη της εσωτερικής μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού της χώρας. Ο κ. Βαρτζόπουλος διετέλεσε επικεφαλής ενός επιτελείου σαράντα ατόμων οι οποίοι είναι επιλεγμένοι να συντονίζουν το διαρθρωτικό έργο της κυβέρνησης, με αυξημένη ανεξαρτησία. Ο στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός του κυβερνητικού έργου, με στόχο την αποτελεσματικότερη άσκηση της εσωτερικής πολιτικής, αλλά και η πάταξη παρελκυστικών τακτικών και της διαφθοράς.

Ο κ. Βαρτζόπουλος προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα και με μια άλλη ιδιότητα, εφόσον διαχειρίζεται τις υποθέσεις με την Τρόικα, ασκώντας αποτελεσματική εξωτερική πολιτική στις απευθείας διαπραγματεύσεις του με τους κ.κ. Χόρστ και Ράιχενμπαχ. Πραγματικά, η τοποθέτηση του κ. Βαρτζόπουλου ήταν εξαιρετικά επιτυχής. Η αφοσίωσή στο πολιτικό του έργο, η πολιτική ηθική που τον διακρίνει και η προσήλωσή του στο όραμα για μια ισχυρή Ελλάδα υπήρξε ευεργετική για τη χώρα και καθοριστική για την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Πραγματικά, τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε με την πολιτική της δράση να ανατρέψει τα οικονομικά δεδομένα. Πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, έβγαλε τη χώρα στις αγορές, αύξησε την ανταγωνιστικότητα στην εσωτερική αγορά και οδήγησε σε μείωση της εξυπηρέτησης του χρέους. Η ανάκαμψη είχε αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό το κλίμα ανέτρεψε η πολιτική αστάθεια και η προκήρυξη εκλογών, απόρροια της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για επιλογή πολιτικών οι οποίοι θα παραμείνουν σταθεροί και συνεπείς στο όραμα της προόδου.

Ευχόμαστε ολόψυχα έναν καλό προεκλογικό αγώνα. Καλή επιτυχία κ. Βαρτζόπουλε!

Γράφει η Ειρήνη Ι. Ζαννάκη

About Author