Κρητικού Μαίρη

Μαίρη Κρητικού

kritikou

Μαίρη Κρητικού

Γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1953, στην Αθήνα.

Το 1991 «συνάντησε» στο δρόμο της την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), στην οποία εργάστηκε ως υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων έως τον Σεπτέμβριο 2014.

Παράλληλα, από το 2004, ανοίγει μια πόρτα στην παιδική λογοτεχνία  με την έκδοση του πρώτου βιβλίου με τίτλο «Στον κήπο με τα παραμύθια».

Με την αμέριστη συμβολή όλων των δημιουργών των βιβλίων της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. αλλά  και  θεατρικών ομάδων, μουσικών, αφηγητών, οργανώνει εκδηλώσεις για παιδιά/εφήβους, ενώ ανταποκρίνεται στις προτάσεις που δέχεται για επισκέψεις σε σχολεία σε όλη τη χώρα καθώς και σε σχολεία του απόδημου ελληνισμού.

Από το 2008 με αφορμή τη συμμετοχή της στο ΝΑΜΒΟΟΚ08 στη Νότια Κορέα, κάνει γνωστό το έργο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας και εκτός συνόρων.

Το 2014 η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. ήταν υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgen

Η ίδια θεωρεί ότι το παιδικό βιβλίο είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να αναπτύξει κανείς τη φαντασία του παιδιού και μέσα από δημιουργικό παιχνίδι να υπάρξει πρόληψη για σημαντικά θέματα στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου/Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ.

Έχει τρία παιδιά και δυο εγγόνια.

Επικοινωνία : kritikou@trigono.info

Categories: HOME, Βιογραφικό