Φεστιβάλ νεότητας στη Νυρεμβέργη 2014

Φεστιβάλ νεότητας στη Νυρεμβέργη!!

VIDEO

festival festival_02

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναβίωσε το καθιερωμένο πλέον πανηγύρι του Muggenhof! Ήταν πραγματικά μια γιορτή όπου έλαμψαν τα νιάτα, το κέφι και η τέχνη! Η εκδήλωση έλαβε χώρα την 1η Ιουνίου του 2014, στην περιοχή του Muggenhof στη Νυρεμβέργη με τη συμμετοχή συλλόγων, μαθητών αλλά και κατοίκων της περιοχής. Μικροί και μεγάλοι έγιναν μια παρέα και όλοι μαζί διασκέδασαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και απόλαυσαν το ταλέντο των νεαρών καλλιτεχνών που έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους.

Την παράσταση έκλεψαν δυο ταλαντούχες μαθήτριες από το Λύκειο της Νυρεμβέργης, οι οποίες μάγεψαν κυριολεκτικά το κοινό με τις μελωδικές φωνές και την αρμονία της μουσικής τους. Πρόκειται για τη Mona Högl, η οποία γεννήθηκε στις 3.5.96 στη Νυρεμβέργη και η κατά ένα χρόνο μικρότερη Victoria Elsner, γεννημένη και αυτή στην πόλη της Νυρεμβέργης στις 03.09.95. Τα ταλαντούχα αυτά κορίτσια ασχολούνται από την πολύ μικρή τους ηλικία με τη μουσική. Παρακολουθούν με συνέπεια μαθήματα στη μουσική σχολή Ziegler, όπου και διδάσκονται φλογέρα, κιθάρα, πιάνο και τραγούδι. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή και το ταλέντο αδιαμφισβήτητο. Το τραγούδι και η μουσική απογείωσαν μικρούς και μεγάλους και τους ταξίδεψαν στον κόσμο του ονείρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πολιτιστικός σύλλογος Τρικάλων. Παιδιά με όμορφες και περίτεχνες φορεσιές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, φέρνοντας την Ελλάδα στην καρδιά της Νυρεμβέργης.

Η συγκίνηση και εθνική μας περηφάνια απογειώθηκαν μέσα από το φεστιβάλ του Muggenhof. Ευχόμαστε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές. Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να ενισχύονται, αφού οι νέοι είναι η ελπίδα για το μέλλον και ο πολιτισμός και η παράδοση οι μόνες σταθερές και αναλλοίωτες αξίες στη ζωή μας.

About Author