Ανακοίνωση του Δήμου Χάαρ

Ανακοίνωση του Δήμου Χάαρ

 Την Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015 διοργανώνει ο Δήμος Χάαρ το μεγάλο καλοκαιρινό πανηγύρι στο κέντρο της πόλης.

Η νεοιδρυθείσα ελληνορθόδοξη ενορία των Δώδεκα Αποστόλων και η Ελληνική Κοινότητα Χάαρ θα λάβουν μερος στην εκδήλωση αυτή.

Η ενορία μας θα παρουσιάσει σε ειδικό περίπτερο τη ζωή των ορθοδόξων ελλήνων στη Βαυαρία και αλλαχού, με βιβλιογραφία σε γερμανική γλώσσα, με εικόνες και άλλα εκκλησιαστικά είδη ορθόδοξης τέχνης και πνευματικότητας.

Στις 4 μ.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στο γνωστό ναό αγίου Κόνραντ, που μας φιλοξενεί για την τέλεση των ιερών ακολουθιών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοιι είναι εγκάρδια προσκεκλημένοι.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης χαρακτήρισε τη συμμετοχή της νεοιδρυθείσας Ενορίας μας στην καλοκαιρινή εορτή, ως απόδειξη μιας επιτυχημένης  συμβίωσης των εκκλησιών και της αρμονικής συνεργασίας με τις εκλησίες και το δημοτικό συμβούλιο Χάαρ. Το γεγονὀς ότι τα περίπτερα της Ενορίας και της Ελληνικής Κοινότητας θα στηθούν μπροστά στον ναό του αγίου Κόνραντ, δεικνύει ολοφάνερα το ὀτι η Κοινότητα και η Ενορία έγιναν εγκάρδια αποδεκτοί στις καρδιές όλων των συμπολιτών της πόλης Χάαρ.

Η Ελληνική Κοινότητα θα συμμετάσχει με εκλεκτά ελληνικά εδέσματα και ποτά.

Ο πρὀεδρος της προ δύο ετών ιδρυθείσας Ελληνικής Κοινότητας κ. Απόστολος Κώτσης, τόνισε το ότι θέλει να προβάλει στους Βαυαρούς το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι χώρα πολιτισμού. Είναι ευγνώμων για την αναγνώριση, την εκτίμηση και το σεβασμό που απολαμβάνουν οι Έλληνες από την κοινωνία της πόλης Χάαρ. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης, ασχέτως πολιτικών τοποθετήσεων των, συνεργάζονται απρόσκοπτα με την Ελληνική Κοινότητα. Για το λόγο αυτό θεωρεί καθήκον του να προσπαθήσει να διαφυλάξει και να καλλιεργήσει περαιτέρω την αποκτηθείσα εμπιστοσύνη για μια επιτυχημένη ενσωμάτωση.

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις μας και θα χαρούμε να εορτάσουμε μαζί.

Πρωτοπρεσβύτερος, Απόστολος Μαλαμούσης
Πρὀεδρος της ΕΚΧ,  Απόστολος Κώτσης

Categories: 80-Μόναχο, HOME