Απεβίωσε ο πρώην εφημέριος Lauf (Λάουφ) π. Γεώργιος

ganotopoulos_01ganotopoulos_08Εκείνοι που φεύγουν

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου κηδεύτηκε στο Λάουφ της Βαυαρίας εν μέσω στενών συγγενών, φίλων και γνωστών ο ηλικίας 79 ετών π. Γεώργιος Γανωτόπουλος.

Ο π. Γεώργιος με έδρα την Ενορία του Lauf (Λάουφ) κάλυπτε για 30 περίπου έτη τις θρησκευτικές ανάγκες των Ελλήνων μεταναστών στις πόλεις Erlangen ( Έρλανγκεν), Schwabach (Σβάμπαχ), Bamberg (Μπάμπεργκ), Bayreuth (Μπάυροιτ), Hof (Χόφ) και σ’ άλλες μικρότερες. Πριν 10 χρόνια η μοίρα το έπληξε με την απώλεια της σεβαστής πρεσβυτέρας του.  Και τώρα ο π. Γεώργιος ταξιδεύει εκεί που οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις τον καθοδηγούσαν.

Την σεμνή κηδεία του ετέλεσε ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης, κ. Ευμένιος, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος. Στη νεκρώσιμη ακολουθία συμμετείχαν ο εφημέριος της Ενορίας, π. Τίτος, ο π. Αλέξανδρος Τζατζάνης, ο π. Κωνσταντίνος Σπορέας και ο π. Νικόλαος Βαρτζιάς, που ήλθε από την Αλεξανδρούπολη για να τιμήσει τον πνευματικό του πατέρα και να του απευθύνει το ύστατο χαίρε.

Τον π. Γεώργιο συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία ο γιός του Ευάγγελος με τη σύζυγό του Ντανιέλα και την κόρη τους Ιουλία με εμφανή τα σημάδια του βαρύτατου οικογενειακού πένθους.

Επίσης στην κηδεία παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Έρλανγκεν, κ. Ραδίσογλου, ο Κοινωνικός Λειτουργός Χοφ κ. Λάττας, παλαιοί συνεργάτες του π. Γεωργίου από το Έρλανγκεν και άλλες πόλεις, καθώς και ο εκδότης της Εφημερίδας ΤΡΙΓΩΝΟ, κ. Κων. Γκίκας.

Όλοι μας θα θυμούμαστε και θα μνημονεύουμε τον αγαπητό μας π. Γεώργιο. Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

ganotopoulos_06 ganotopoulos_05 ganotopoulos_04 ganotopoulos_03 ganotopoulos_02 ganotopoulos_10 ganotopoulos_09 ganotopoulos_07

About Author