Το Άγιο Φως από τη Φάτνη της Βηθλεέμ …

Friedenslicht-2015-1Το Άγιο Φως από τη Φάτνη της Βηθλεέμ
φωτίζει την καρδιά της Ευρώπης

Σήμερα έφθασε το Άγιο Φως από την ιερή κανδήλα της Βηθλεέμ στο Μόναχο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ένας αυστριακός νέος παρέλαβε από τον εκπρόσωπο του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το Άγιο Φως από την κανδήλα που καίει νυχθημερόν στο τόπο που γεννήθηκε ο Σωτήρας του κόσμου, στη Βηθλεέμ και το μετέφερε αεροπορικώς στη Βιέννη. Από κεί μεταφέρθηκε το άγιο φως σιδηροδρομικώς στο Μόναχο, για να ταξιδεύσει ακολούθως, οδικώς και σιδηροδρομικώς, σε 30 πόλεις της Γερμανίας.

Πολυάριθμες καθολικές και ευαγγελικές ενορίες της Γερμανίας θα παραλάβουν το Άγιο Φως και θα το τοποθετήσουν στους ναούς τους, σε σχολεία, οικοτροφεία, γηροκομεία, σε διάφορα ιδρύματα και σε χώρους αστέγων, για να εορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Η ωραία αυτή διαδρομή του Αγίου Φωτός της Βηθλεέμ στις πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, άρχισε το έτος 1986 με πρωτοβουλία της κρατικής αυστριακής τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Friedenslicht-2015-2Εφέτος η πορεία του Αγίου Φωτός έχει το σύνθημα „Να δωρίζεις ελπίδα – να βρεις την ειρήνη“  και προτρέπει τους πιστούς να επιδείξουν απτά δείγματα φιλοξενίας, ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες.

Σε ειδική τελετή στον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό (DOM) του Μονάχου, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, παρέλαβαν το Άγιο Φως ο ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος κ. Βόλφγκανγκ, η εκπρόσωπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βαυαρίας, κ. Μπράιτ-Κέσλερ και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. Ο καθεδρικός ναός ήταν κατάμεστος από παιδιά και νέες και νέους πάσης ηλικίας και τους γονείς τους.

Ακολούθησε μια λιτανεία φωτός στους δρόμους με μεταφορά του Αγίου Φωτός πεζή ή και με αυτοκίνητα στις κατοικίες των πιστών, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Μονάχου και από εκεί σε διαφόρους άλλους προορισμούς.

Σημειωτέον ότι ο Γερμανικός Σιδηρόδρομος εξέδωσε ειδική ανακοίνωση με την οποία καλοσωρίζει το Άγιο Φως στους συρμούς του και καθορίζει την ασφαλή του διαδρομή στις πόλεις της Γερμανίας

Φωτογραφίες: Robert Kinderle