Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ

Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ

emblimaΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το ονομαζόμενο Μικρή Βουλή, της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, εξελέγη στις εκλογές της 12ης  Ιουνίου, ο αρθρογράφος μας από την Κεφαλληνία καθηγητής κ. Γαβριήλ Μανωλάτος.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο κύριος Μανωλάτος είναι και μέλος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου  του Κεμπέκ, εκπροσωπώντας την Κεφαλλονίτικη Αδελφότητα του Καναδά «ΑΙΝΟΣ»

Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ) είναι ο μεγαλύτερος ομογενειακός οργανισμός στον Κόσμο. Εκπροσωπεί 85.000  Έλληνες ομογενείς της ευρύτερης περιοχής του Μόντρεαλ. Παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (δημοτικό και γυμνάσιο) σε 2.000 Ελληνόπουλα του Μόντρεαλ, τα οποία φοιτούν σε 9 ιδιόκτητα σχολικά κτίρια. Διαθέτει 6 ορθόδοξες εκκλησίες ιδιοκτησίας της ΕΚΜΜ στελεχωμένες με Έλληνες ιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Διαθέτει επίσης, 3 αθλητικά κέντρα, 3  κοινωνικές  υπηρεσίες, απασχολεί 300 μόνιμους υπαλλήλους, έχει 2 κοινοτικά κέντρα και διαθέτει μια ακίνητη περιουσία αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΕΚΜΜ αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η ΕΚΜΜ διοικείται, από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε 3 χρόνια.