Δεν είσαι μόνος γιατί είσαι Έλλην

Δεν είσαι μόνος γιατί είσαι Έλλην

traikoudisΈχεις μια επιχείρηση και ασχολείσαι εκτός των άλλων και με τη βιωσιμότητα των “αόρατων μετόχων της” οι οποίοι δεν πολύ νοιάζονται ούτε για αυτή ούτε για σένα, βλέποντας ότι οι φόροι που πληρώνεις προορίζονται στη διατήρηση μίας αδηφάγου γραφειοκρατίας. Νοιώθεις απελπιστικά μόνος κάποιες φορές.

Βλέπεις τον πόνο και τα προβλήματα των συνανθρώπων σου και δεν μπορείς να τα απαλύνεις γιατί νοιώθεις το φόβο ότι κάποιοι που εκμεταλλεύονται τον πόνο του ανίσχυρου, αυτού που δεν μπήκε στα συστήματα διαπλοκής, αυτού που αντιστεκόταν στο πελατειακό κράτος, αυτού που δεν έτυχε να γεννηθεί σε κάποια εύπορη οικογένεια που ο Θεός ξέρει πως έγινε εύπορη αφού ακόμη δεν γίνανε σε όλους οι απαραίτητες διασταυρώσεις, θα σε πολεμήσουν και θα προσπαθήσουν να σε βάλουν στην άκρη.

Διαβάζεις κάποια ιστορικά γεγονότα και διακρίνεις κάποιες αντιφάσεις που σε βάζουν σε σκέψεις. Ακούς ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί ή αριστεροί και αντιλαμβάνεσαι ότι ο βίος τους είναι γεμάτος απο ιδεοληψίες και για το μόνο που νοιάζονται είναι τι κάνει ο άλλος παρά οι ίδιοι. Επομένως διαπιστώνεις οτι οι σχιζοφρενείς εμφύλιοι δεν έχουν καταλαγιάσει ακόμη.

Βλέπεις πώς καταστρέφονται οικογένειες προς τέρψιν της υλικής ικανοποίησης, της αναξιοκρατίας και αυτό γίνεται σενάριο σε σύγχρονες σαπουνόπερες με σχετικά μεγάλη τηλεθέαση. Νοιώθεις σαν στρατιώτης που βγαίνει καθημερινά στο πεδίο της μάχης δίχως πολλούς συμμάχους παρα μόνο 2-3 καλούς φίλους και την οικογένεια σου.

Διερωτάσαι αν ζείς σε ενα κράτος δικαίου ή ανάμεσα σε πολλές ομάδες συμφερόντων. Ανατρέχεις στην ιστορία και πάλι ψάχνοντας τον ηγέτη μα βλέπεις οτι οι περισσότεροι δολοφονηθήκαν ή εξορίστηκαν γιατί δεν υπήρξαν τόσο λαικιστές και λαοπλάνοι.

Καταλήγεις μέσα απο το ψάξιμο οτι ο Ελληνισμός δεν έχει σύνορα, δεν περιχαρακώνεται σε ελλειπή εθνικά προγράμματα παιδείας που πιθανώς να δημιουργούν μία νόθα εθνική συνείδηση, δεν είναι νομικός όρος και μπορεί να τον βρείς σε ανθρώπους και κοινωνίες σε όλη τη γή. Και εσείς που πραγματικά νοιάζεστε για αυτόν τον τόπο δεν είστε μόνοι απλά κάποιοι προσπαθούν να σας περιχαρακώσουν στις δικές τους ψευδαισθήσεις.

Άλλωστε και η επανάσταση, για την οποία λίγα πράγματα μας διδάσκουν στο σχολείο, για να ξεκινήσει να δομείται τούτο το κράτος, απ’ έξω ξεκίνησε από φιλέλληνες και ομογενείς.

About Author