Η σύγχρονη σκλαβιά καταργείται βήμα βήμα

Η σύγχρονη σκλαβιά καταργείται βήμα βήμα

πρωτότυπο στα γερμανικά

Lörrach – Το παγκόσμιας εμβέλειας σύνθημα – επίκληση «δρόμος στην ελευθερία» ξεσηκωμός ενάντια στο ανθρώπινο δουλεμπόριο, ακολουθούν άνθρωποι στο Lörrach και την γύρω περιοχή  στις 15 Οκτωβρίου 2016.

freedom

Εκατοντάδες ήταν οι συμμετέχοντες που πήραν μέρος στην ετήσια ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, όπως και σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό σημάδι ενάντια στο ανθρώπινο δουλεμπόριο.

Για την ελευθερία των άλλων να κινείσαι, αυτός είναι ο στόχος. Η εκδήλωση έχει σκοπό να αφυπνίσει την προσοχή των ανθρώπων στο πρόβλημα του ανθρωποδουλεμπορίου και να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμησή του. «Υπάρχουν περισσότερα από 27 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται σε δουλεία», εξηγούν οι κ. Kubon Lena και Sebald  Ramona, από τους διοργανωτές στο Lörrach.

Ήδη τον περασμένο χρόνο πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 200 παρόμοια ΚΙΝΗΜΑΤΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ σε 28 χώρες.

H A21, μια παγκόσμια οργάνωση με εκστρατείες κατά της ανθρώπινης εμπορίας και της καταναγκαστικής πορνείας, ζητά για τρίτο χρόνο το 2016 την ευαισθητοποίηση και ακόμη περισσότερες δωρεές για την παγκόσμια αυτή αδικία.

«Πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν κατανοήσει, αλλά αυτό το πρόβλημα αφορά και τη χώρα μας» λέει  η Kubon, η Lena , ο Sebald και η Ramona από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Lörrach.

freedom

Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις 15 Οκτωβρίου διοργανώνεται ευρύτερα και σε 14 γερμανικές πόλεις καθώς πλησιάζει η ΕΥΡΩΠΑϊΚΗ ΗΜΕΡΑ κατά του Ανθρωποεμπορίου (στις 18 Οκτωβρίου).

Αυτό που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα το ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι μεγάλη πορεία των  ανθρώπων, αντρών και γυναικών, που συμμετέχουν ντυμένοι με μαύρες φορεσιές.

Αντιπροσωπεύουν τα 27 εκατομμύρια σκλάβων, καθώς και των  εξαναγκαστικά εκδιδόμενων γυναικών που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι συμμετέχοντες μοιράζουν φυλλάδια με πληροφορίες σχετικές με την ανθρώπινη εμπορία και την καταναγκαστική πορνεία στους περαστικούς.

Η Christine Caine, η ιδρυτής του Α21, λέει: «Ένα βήμα μετά το άλλο, ένα δολάριο μετά από το άλλο, ένα θύμα να ζει μετά το άλλο – έτσι θα καταφέρουμε να καταργήσουμε την σύγχρονη ΣΚΛΑΒΙΑ.»

Όλοι οι διοργανωτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ παντού, σε κάθε μέρος, ενισχύουν, υποστηρίζουν, συνδράμουν στην επιτυχία αυτού του σκοπού. Οι συμμετέχοντες  σε αυτή την εκδήλωση δεν καλούνται για να διαμαρτύρονται ή να μοιράζουν φυλλάδια.

Ο σκοπός  αυτού του κινήματος είναι να γίνει κατορθωτή,  με  μια ενωμένη, συνολική  στάση  από τους ανθρώπους, η σύγχρονη  άδικη ΣΚΛΑΒΙΑ,  σε μια σφαιρική πραγματικότητα- και να την γνωρίσουν:  Σε  κάθε τόπο , αλλά επίσης και με τα Μέσα Κοινωνικής Επικοινωνίας, με  τα συμβαίνοντα να γίνει η κοινοποίηση των πληροφοριών. «Κάνουμε βήματα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των άλλων», υποστηρίζει η Lena Kubon και η Ramona Sebald από το ΚΙΝΗΜΑ  των διοργανωτών στο  Lörrach.

Τι είναι η Α21

Η Α21 είναι μια παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση κατά της εμπορίας ανθρώπων με δώδεκα γραφεία σε όλο τον κόσμο. Το έργο της βασίζεται σε μια τεσσάρων κολώνων στρατηγική η οποία ελήφθη από το “πρωτόκολλο του Παλέρμου“ των Ηνωμένων Εθνών:

  • Πρόληψη : ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση.
  • Προστασία : ασφαλή καταφύγια και μεταβατική στέγαση για τα θύματα
  • Εισαγγελία : νομική δίωξη κατά των δραστών
  • Συνεργασία : με τις κυβερνητικές αρχές, αστυνομία και τοπικούς φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα : www.a21.org 

Ελεύθερη μετάφραση από τον Κώστα Ιατρίδη.

About Author