ΠΟΣΑ λόγια άχρηστα!

ΠΟΣΑ λόγια άχρηστα!

panagisΠαναγής Σιμωτάς
Retired Economist – Businessman International Markets

ΠΟΣΑ λόγια άχρηστα! ΠΟΣΑ δάση σε χαρτί! ΠΟΣΕΣ βαποριές μελάνης!
ΠΟΣΕΣ και πόσο αηδιαστικές ( ξεχάσετε το…πιπίλισμα του… “Δημοκρατικές”!! ) Κοινοβουλευτικές και άλλες, καθημερινές “αψιμαχίες”! ΟΛΑ “στον γάμο του Καραγκιόζη”!
ΟΛΑ ΟΣΑ, 24 ώρες το εικοσιτετράωρον, λέγονται και γράφονται, σχετικά με την … “έξοδόν μας από την παρούσα κρίση”!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι τραγική και κανένα “κόλπο” από όπου κι’αν προέρχεται, από όποιον αδαή, αιθεροβάμονα ή …”πονηρούλη”, όποιας “κατεύθυνσης” δεν μπορεί να την αλλάξει!
ΚΑΜΜΙΑ “πλύση” του κουρασμένου εγκεφάλου, του μέσου αναγνώστου-ακροατού!
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όπως πορευόμεθα “σύσσωμοι” και απόλυτα πειθήνιοι στις “υπογραφές μας” κατά βάθος συμφωνούντες στην “ΒΑΣΗ” και διαφωνούντες στις–κατά περίπτωση και κατά “αναλύοντα” εξυπηρετικές-“λεπτομέρειες”!
ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ εισπράξεις ΠΡΕΠΕΙ να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εκάστοτε οριζομένων “προ-υποθέσεων” για τις εκάστοτε απόλυτα αναγκαίες (εδώ που φθάσαμε) περιβόητες “εκταμιεύσεις”!
“ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ”, μέσω της ανύπαρκτης παραγωγής μας, οι πιο πάνω εισπράξεις, μόνο θα “βαλτώνουν” και εκ της βεβαιότητος των αριθμών!
“ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ”, τέτοιες εισπράξεις και για ένα εκατομμύριο “απώθησης”λόγους, χωρίς ΟΥΤΕ έναν τέτοιον “ελξης” (24% ΦΠΑ, 29% από το πώτο ευρώ φορολογία επαγγελματίου, φόρον…”επιτηδεύματος”,  φόρον “αλληλεγγύης”, προκαταβολή …100%!!! )  Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ο Ν Τ Α Ι  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ και δη από τις γνωστές, εύκολες- ανήμπορες “πηγές”, εκ των πραγμάτων και εκ της ρεαλιστικής πραγματικότητος, θα “ΠΗΓΑΖΟΥΝ” μονίμως, οι απαραίτητοι “ποταμοί” ρευστού, οι οποίοι, όλο και περισσότεροι, όλο και μεγαλύτεροι, θα απαιτούνται για την απόδειξη της “απαραίτητης” … πίστης μας στους Πιστωτές μας!
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ( δυστυχώς οι ανθρώπινες ζωές, αντικαθίστανται από… αριθμούς!! ) είνα καταδικαστικοί! ΕΛΑΧΙΣΤΑ θα πρέπει να μείνουν, σε τσέπες εργαζομένων-ηλικιωμένων, για να επιτευχθούν οι “συναθροίσεις” ρευστού!!
ΚΑΙ με λόγια, όσο…”γλυκά”, όσο παραπλανητικά, ΔΕΝ … “απαλύνονται”!!
ΜΟΝΟΝ με έργα! Αλλά αυτά προ-υποθέτουν θυσίες κομμάτων, θυσίες θώκων εξουσίας, θυσίες “στρατιών” ψηφοφόρων, ορκισμένων στην ανίδρωτη επιβίωση! Πολιτικών Ηγετών θυσίες, προς χάριν Χώρας και λαού της!!
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, αν…βλέπετε, ως…εφικτόν, ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, τότε ΝΑΙ, ΝΑΙ, χίλιες φορές ΝΑΙ, υπάρχει ελπίδα!
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ…..
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ, μόνον ως ΓΕΓΟΝΟΣ , χωρίς κριτικές και προτάσεις, σε ένδειξη αγάπης και σεβασμού, προς εκείνους μου με παροτρύνουν ΚΑΤΙ να συνεχίσω να γράφω και για ό,τι αυτό αξίζει! (ΟΝΤΩΣ, ρεαλιστικά, πολύ λίγο!!)

About Author