Ένα δίχτυ ενώνει όλους τους ανθρώπους που έχουν καλή θέληση

Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας
μεταδίδει στη βαυαρική νεολαία το Άγιο Φως
από τη ιερή κανδήλα του αγίου Σπηλαίου της Γέννησης του Σωτήρος.

friedenslicht-1-2016Όπως κάθε χρόνο έτσι  και εφέτος νεαρός αυστριακός μετέβη στη Βηθλεέμ, όπου έλαβε από τον εκπρόσωπο του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το Φως από την ιερή Κανδήλα του αγίου Σπηλαίου και το μετέφερε αεροπορικώς στη Βιέννη. Από τη Βιέννη ταξίδευσε το άγιο Φως σιδηροδρομικώς στο Μόναχο από όπου και θα διανεμηθεί σ΄ όλη τη Γερμανία. Εφέτος συμπληρώνονται 19 χρόνια μεταφοράς του αγίου Φωτός της Βηθλεέμ στη Γερμανία.

Στο Μόναχο έλαβε χώρα στις 11 Δεκεμβρίου 2016 ειδική τελετή υποδοχής του αγίου Φωτός στον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό του Μονάχου από τον επίσκοπο Μονάχου, Καρδινάλιο και Πρόεδρο της Συνόδου των Επισκόπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Γερμανίας, κ. Ράινχαρντ Μάρξ, τον ευαγγελικό επίσκοπο Βαυαρίας και πρόεδρο της Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας κ. Χάινριχ Μπέτφορντ-Στρομ και τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, Αρχιερατικό Επιτετραμμένο για τις σχέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας με τη Βαυαρική Πολιτεία.

Περίπου χίλια παιδιά, νεάνιδες και νέοι της βαυαρικής κοινωνίας παρέστησαν στο ναό και έλαβαν το άγιο Φως για να το μεταφέρουν σε ενορίες, σχολεία, νοσοκομεία, εργαστήρια, ιδρύματα, γηροκομεία και μοναστήρια της Βαυαρίας.

Το κεντρικό σύνθημα της φετεινής ιερής εκδήλωσης είναι „Ένα δίχτυ ενώνει όλους τους ανθρώπους που έχουν καλή θέληση“ και υποδηλεί την αγαστή και αρμονική συμβίωση λαών και πολιτισμών που επιτυγχάνεται με την δωρεά και χάρη του εν σπηλαίω τεχθέντος και εν φάτνη ανακλιθέντος Ιησού Χριστού και με τη σύμπραξη ανθρώπων καλής θέλησης.

Ο δύο προκαθήμενοι και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης διένειμαν  το άγιο Φως στους παρισταμένους και ακολούθως ένωσαν τα χέρια τους με όλο το εκκλησίασμα, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση δικτύωσης και καλής θέλησης.

Είναι άκρως συγκινητική η οπτική εικόνα της μεταφοράς του Φωτός της Βηθλεέμ μέσα από τις κεντρικές οδούς του Μονάχου σε οικίες και σταθμούς τρένων, τραμ και λεωφορείων για τη μεταφορά του  στο τόπο και στις πόλεις προορισμού.

Ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία
Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

friedenslicht-2-2016friedenslicht-6-2016friedenslicht-5-2016friedenslicht-4-2016

Φωτογραφίες: Βασίλειος Αδημούδης