Δείγμα φιλίας

Δείγμα φιλίας

Αποτελεί μακροχρόνια παράδοση της τοπικής εκκλησίας μας στο Μόναχο να επισκεπτόμεθα τις παραμονές των Χριστουγέννων τους εκκλησιαστικούς, πολιτειακούς και πολιτικούς φορείς και θεσμούς και να τους προσφέρουμε δείγματα ορθοδοξίας και φιλίας για το έργο τους, για το καλό της βαυαρικής κοινωνίας.

Εφέτος η Ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου θέλησε – με την ευκαιρία των Χριστουγέννων – να δώσει ένα ακόμη δείγμα φιλίας προς τον Δήμο Μονάχου, τόσο προσωπικά στον Αρχιδήμαρχο κ. Ντίτερ Ράιτερ, όσο και σ΄όλους τους δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους του Δημαρχείου για τη προσφορά τους στο πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης Μονάχου.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος μετέβησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο Μονάχου και επέδωσαν στον Αρχιδήμαρχο κ. Ντίτερ Ράιτερ ένα καλάθι με ελληνικά προιόντα, χριστουγεννιάτικα γλυκά, λάδι, κρασί και μέλι.

Μέλη του μουσικού συλλόγου ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ συνόδευσαν τους δύο κληρικούς και έψαλλαν, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Μιχαήλ Αμανατίδη, τρία χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Ο προιστάμενος της ενορίας Αγίων Πάντων, π. Γεώργιος Σιώμος προσφώνησε κατάλληλα τον αρχιδήμαρχο, ερμηνεύοντας τη συμβολική σημασία των δώρων και το περιεχόμενο των καλάντων.

Η σύζυγος του αρχιδημάρχου, κ. Πέτρα Ράιτερ έθεσε προ ημερών επίσημα υπό την αιγίδα της τον Σύνδεσμο Αστέγων Μονάχου. Για το λόγο αυτό η Ενορία Αγίων Πάντων Μονάχου επέδωσε στον αρχιδήμαρχο μια επιταγή με το ποσό των 1.500 ευρώ, ως συμβολική δωρεά, συμμετοχή και αλληλεγγύη των Ελλήνων ορθοδόξων πιστών προς τους αστέγους της πόλης Μονάχου. Το ποσό συγκεντρώθηκε από εθελούσιες, ειδικά για το σκοπό αυτό, προσφορές των ενοριτών

Στην επίσκεψη στον αρχιδήμαρχο παρέστη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου κ. Σταύρος Κωσταντινίδης, ο οποίος και μετείχε σημαντικά στη χρηματική δωρεά.

Ο αρχιδήμαρχος κ. Ράιτερ ευχαρίστησε όλους τους παρόντες, τόνισε τις παραδοσιακές καλές σχέσεις του Δήμου με την τοπική μας εκκλησία και με τους Έλληνες Μονάχου και ευχήθηκε στη παροικία μας Χρόνια Πολλά και ευλογημένα.

 

Φωτογραφίες (από τον κ. Christian Lehrer)

(από δεξια) Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, αρχιδήμαρχος Ντίτερ Ράιτερ, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Σταύρος Κωσταντινίδης

(από δεξιά) Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, αρχιδήμαρχος Ντίτερ Ράιτερ, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Σταύρος Κωσταντινίδης Μιχαήλ Αμανατίδης και τέσσερα μέλη του μουσικού συλλόγου ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ