Υπάρχουν κάποιες στιγμές…

Υπάρχουν κάποιες στιγμές…

Βιβλία του συγγραφέα

Είναι κάποιες στιγμές, που όσο και αν εσύ άλλο θες, τα γεγονότα, έχουν τη δική τους τη ροή. Είναι αυτές οι στιγμές, που μάλλον για το υπόλοιπο της ζωής σου θα τις θυμάσαι.

Είναι ο χρόνος αυτός, που τη ζωή σε κάνει να βλέπεις αλλιώς. Και εδώ, σε αυτές τις στιγμές, το μυστικό μιας ολάκερης ζωής θα ξετυλίξεις.

Τι έχεις κάνει και πως αισθάνθηκες για τις στιγμές αυτές, που στο παρελθόν σε ανάγκασαν πορεία να αλλάξεις; Τι κάνεις και πως αισθάνεσαι για τις στιγμές που τώρα βρίσκεις μπροστά σου και την πορεία σου γεμίζουν με εμπόδια; Τι σκέφτεσαι και πως αισθάνεσαι για τις στιγμές που φοβάσαι πως στο μέλλον θα συναντήσεις;

Εδώ, βρίσκονται οι επιλογές ζωής, οι αποφάσεις που χαράζουν την πορεία σου, οι πράξεις αυτές που χτίζουν τη δημιουργία σου.

Σε κάποιες στιγμές, ήσουν αναγκασμένος και στριμωγμένος για το πώς λειτούργησες. Σε άλλες, το βρήκες πιο απλό και εύκολο το να αντιδράσεις με τον τρόπο σου. Και υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές, που ο πανικός είχε το πάνω χέρι.

Ένα ταξίδι έχεις στο μυαλό σου. Είσαι ο καπετάνιος του καραβιού σου. Έφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, και έχεις αποφασίσει στην Κρήτη πως θες να πας. Οι φουρτούνες και οι καταιγίδες, το σκαρί σου θα το βρουν και τη θέλησή σου θα τη δοκιμάσουν. Το να λοξοδρομείς, γιατί τα μπουρίνια σε χτυπούν, είναι ελεγχόμενο! Έχεις την επιλογή, από κει που έχεις βρεθεί, στη ρότα σου να ξαναγυρίσεις.

Όταν όμως στις στιγμές της θύελλας την κάθε φορά βρίσκεσαι, να ξέρεις, θέμα απόφασης είναι αν το ταξίδι σου θα το συνεχίσεις από το νέο σου σημείο αφετηρίας, ή αν το λιμάνι στο οποίο προσωρινά θα βρεθείς, για αραξοβόλι θα το κάνεις.

Οι στιγμές αυτές, εσύ αποφασίζεις, αν εμπόδια θα αποτελέσουν και θα χάσεις το ταξίδι, ή αν κάποτε από το λιμάνι σου θα τις αναπολείς με χαμόγελο στα χείλη.

Δημήτρης Νομικός συγγραφέας.

About Author