Περιττά κιλά !!!!!!

Περιττά κιλά!!!!!!

Μην αγχώνεστε η καλή ψυχολογία βοηθά.

Της Αθηνάς Σκιαδοπούλου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ειδική Art Therapist παιδιών & εφήβων
Ατομική και ομαδική υποστήριξη, Ψυχοθεραπεία.
Τηλ. 0030 6987240872, e-mail : skiadopolou@trigono.info

 Οι γιορτές έφυγαν και μαζί με αυτές για κάποιους ανθρώπους έφυγαν  και οι μαγικές στιγμές που προσδοκούσαν να ζήσουν. Η μη πραγματοποίηση των προσδοκιών και η εμφάνιση κάποιων παραπανίσιων κιλών προκαλούν απογοήτευση και άγχος. Το φαγητό σε περιόδους άσχημης ψυχολογίας σε μερικούς ανθρώπους λειτουργεί σαν φάρμακο που απαλύνει για λίγο. Όμως τα άσχημα συναισθήματα θα ξαναεμφανιστούν και μάλιστα ποιο έντονα γιατί συνοδεύονται και με ενοχές. Εφόσον αποκλείσουμε ενδεχομένους οργανικούς παράγοντες που παρεμποδίζουν την απώλεια βάρους π.χ. θυρεοειδικές δυσλειτουργίες, σάκχαρο κ.α.

Η ψυχολογία είναι ο μοχλός της σχέσης μας με το πόσο τρώμε και πως νοιώθουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Η απόφαση ενός ατόμου να χάσει βάρος θα πρέπει να προέρχεται από τα βαθύτερα είναι του εναρμονισμένα από τα βαθύτερα θέλω του και να είναι προϊόν δικής του απόφασης και όχι προτροπής από άτομα του περιβάλλοντός του, τα οποία το μόνο που κάνουν υπενθυμίζοντάς του κάτι που γνωρίζει μόνο πίεση και στεναχώρια του προκαλούν. Η  αυτοπειθαρχία ενός ατόμου η αποφασιστικότητα του η ικανότητα να ελέγχει τις παρορμήσεις του, ο εστιασμός του στα μακροχρόνια οφέλη βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό που θα σας βοηθήσει με την ποσότητα και την ποιότητα. Σε περιπτώσεις που το άτομο νοιώθει αδύναμο μόνο του να διαχειριστεί τα αρνητικά συναισθήματα του τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα την υπερβολική κατανάλωση, τότε κρίνεται απαραίτητη μια ψυχοθεραπευτική παρέμβαση όπου η λειτουργία και οι επιδράσεις των συναισθημάτων αυτών θα γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από κοινού ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο. Αγαπήστε  τον εαυτό σας και μην αφήνεται τις στιγμιαίες απολαύσεις να σας νικούν. Η πραγματική δουλειά θα γίνει με τον ίδιο σας τον εαυτό.

Βρείτε τη δύναμη που κάθε άνθρωπος έχει μέσα του και τότε όλα μπορείτε να τα καταφέρετε !!!

About Author