Ο Tζιμ Γιαννόπουλος νέος πρόεδρος της Paramount

Ο Tζιμ Γιαννόπουλος νέος πρόεδρος της Paramount

Ο Tζιμ Γιαννόπουλος έκλεισε τελικά συμφωνία με την Viacom και θα αναλάβει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Pictures (της Viacom). Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαρτίου.
Τον τελευταίο καιρό ο Γιαννόπουλος φαίνεται ότι ήταν περιζήτητος καθώς πρόταση όλα δείχνουν ότι του έγινε και από τη Sony Pictures προκειμένου να αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλής Μάικλ Λίντον ως Διευθύνων Σύμβουλος.
Ο «χρυσοχέρης του Χόλιγουντ», ελληνικής καταγωγής Τζιμ Γιαννόπουλος διετέλεσε για περίπου 25 χρόνια (μέχρι το 2016) Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της 20th Century Fox με τεράστιες επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον.
Το 2016 ήταν μια ιδιαίτερα κακή χρονιά για την Paramount. H εταιρεία έχασε περίπου 450 εκατ. δολάρια από αποτυχίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλού της Μπραντ Γκρέι. Αντικαθιστώντας τον Γκρέι με τον Γιαννόπουλος η Viacom δίνει στον δεύτερο πλήρη εξουσία για τις ταινίες που κοστίζουν μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Γιαννόπουλος είναι ένας δεύτερης γενιάς Ελληνο-αμερικανός, με τριακονταετή πείρα σε όλα τα οπτικοακουστικά μέσα. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία στελέχη στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, στον τομέα των μέσων και των νέων τεχνολογιών.
Στα βραβεία Cinema Con 2015 κέρδισε τον τίτλο «Pioneer of the Year» (πρωτοπόρος της χρονιάς).
Πάντως ο Γιαννόπουλος θα έχει μεγάλο έργο μπροστά του για την ανάκαμψη της Paramount, η οποία έχει υποχωρήσει στην τελευταία θέση, μεταξύ των μεγάλων, σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς τα τελευταία χρόνια.

Πηγή : in.gr

About Author