Χρώματα κι αρώματα

Χρώματα κι αρώματα

Μήνας Μάρτιος, μήνας της άνοιξης και των αποχρώσεων.

Και στο προσκήνιο οι γυναίκες γιορτάζουν…

υπάρχουν γυναίκες που έχουν στιλ, αλλά και γυναίκες που δημιουργούν στιλ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλες εκείνες που ξεχώρισαν για το ντύσιμό τους και που η επωνυμία τους θα μπορούσε να είναι τίτλος στα μεγαλύτερα κεφάλαια της μόδας.

8 Μαρτίου η  παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα… γυναίκες με άποψη και στιλ, μοναδικές και αξέχαστες… έχουμε την τιμή να αναφερθούμε σε αυτές.

Εβίτα Περόν, η άσημη σταρ του κινηματογράφου που έγινε η πρώτη κυρία της Αργεντινής.
Με τη δυνατή της προσωπικότητα κατάφερε να επισκιάσει το λαϊκό της ύφος και να το κάνει τάση της μόδας. Γυναίκα με πυγμή, που το ντύσιμό της (εκκεντρικό – προκλητικό) για εκείνη την εποχή… στενά ταγέρ, γούνες, ενέπνεε δυναμισμό και πίστευε ότι “χωρίς τη γυναίκα δεν υπάρχει στιλ”.

Γκρέις Κέλι, γοήτευσε τον κόσμο με τη λάμψη και, την ομορφιά της.
Πραγματοποίησε το όνειρό της και από ηθοποιός του Χόλιγουντ, μεταμορφώθηκε σε πριγκίπισσα του Μονακό.
Διατήρησε το προσωπικό της στιλ, φορώντας υπέρκομψες τουαλέτες (Ginenchy, Branell), πολύτιμα κοσμήματα… κράτησε την ορθογώνια τσάντα Hermes από δέρμα κροκόδειλου, που πήρε την επωνυμία της ως Kelly bag.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα της Μεγάλης Βρετανίας, αθώα και συνεσταλμένη, έψαχνε να βρει το στιλ της μέσα στην άκομψη δεκαετία της μόδας που έζησε. Καθιέρωσε τh σπορ – casual εμφάνιση που ήταν ενάντια στο κατεστημένο του Μπάκιγχαμ…ενώ παράλληλα δεν απαρνήθηκε το ύφος του παλατιού (λαμέ υφάσματα, έντονα χρώματα στα ρούχα, μεγάλα καπέλα).

Τζάκι… τι να πει κανείς για την Τζάκι Κένεντι, την πρώτη κυρία της Αμερικής. Το στιλ παραμένει ακόμη και σήμερα σοφιστικέ και διαχρονικό. Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις της θεωρούνται μοναδικές. Φορώντας τα κλασικά ταγέρ του οίκου Chanel, τα διακριτικά καπέλα και τα μεγάλα μαύρα γυαλιά, έβγαζε όλη την αύρα της χειραφετημένης γυναίκας, με άποψη, στιλ και αισθητική.

Ιωάννα Μπέτση

About Author