Το μέλημα

Το μέλημα

Βιβλία του συγγραφέα

-Εσύ, τι κάνεις για το κάθε τι δάσκαλε;
-Και γιατί θα πρέπει να κοιτάζεις το τι κάνω εγώ; Παρέα νοιώθουμε; Όταν εγώ έχω χαρά, την έχεις και εσύ; Όταν εγώ κλαίω, έχεις εσύ βουρκώσει; Άμα κάτσω κάτω και δεν κάνω τίποτα, εσύ θα λυτρωθείς; Άμα εγώ λυτρωθώ, θα λυτρωθείς και εσύ;
Ποτέ να μην σε απασχολεί το τι κάνουν ή καταλαβαίνουν ή το πώς τοποθετούνται οι άλλοι! Δεν είναι αυτό το μέλημά σου. Κανείς δεν θα ζήσει τη δική σου τη ζωή, και εσύ, δεν μπορείς να βιώσεις τις εμπειρίες των άλλων.
Αν κάποιος με τις πράξεις του σε συγκινεί, βρίσκεις νόημα σε αυτά που κάνει, και αισθάνεσαι την ψυχή σου να φτερουγίζει από αυτά που βλέπει, τότε παρατήρησε πως το κάνει, γιατί σου ταιριάζει. Έχεις να μάθεις από αυτόν, επειδή εκεί θέλεις να φτάσεις και εσύ!
Αν κάποιες κουβέντες πάλλονται μέσα στην καρδιά σου, άκουσέ τις! Ίσως να σου δείχνουν το μονοπάτι που ψάχνεις. Ίσως αισθάνεσαι πως σου ξεκαθαρίζουν τον υψηλότερο εαυτό σου!
Δες εσύ τι έχεις να πάρεις από αυτά, πάρε τα, πάρε το μέγιστο δυνατό που μπορείς, ρούφα αυτό που τραβάει η ζωή σου, γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει για εσένα. Και μην κοιτάς γύρω σου το τι απορροφούν οι άλλοι!
Όταν εσύ φτάσεις, αποκλειστικά για εσένα, τότε θα δεις και άλλους που έχουν φτάσει, και θα επηρεάζετε πολλούς άλλους που θα θέλουν να φτάσουν, και τότε δεν θα σε νοιάζει το τι κάνουν οι άλλοι, γιατί θα έχεις δει τα λόγια και τις πράξεις να λειτουργούν μέσα από εσένα, θα έχεις γίνει τα λόγια και οι πράξεις και θα είσαι στον ύψιστο σκοπό σου.
Ο αθλητής, έχει πάντα καλύτερες επιδόσεις από τον προπονητή του, και πάντα τον ακούει και ακολουθεί το πρόγραμμά του για να βελτιωθεί και άλλο, χωρίς να αναρωτιέται τι κάνει ο προπονητής του.

Δημήτρης Νομικός συγγραφέας

About Author