Εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στη Μόσχα

Εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στη Μόσχα

Τρία δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια οργανώθηκαν στη Μόσχα και άλλαξαν λίγο την καθημερινότητα σε μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν σε αυτά.

Δυο Ελληνίδες δημιουργοί ήταν καλεσμένες στη Μόσχα με πρωτοβουλία του καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας σε ρωσικά ΑΕΙ, κου Διονύση Μαρούλη και της δασκάλας του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας για παιδιά στη Μόσχα, κας  Γεωργίας Παπαδοπούλου υπό τη μέριμνα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού  Μόσχας και της Διευθύντριάς του κας Δώρας Γιαννίτση  καθώς και με  την αμέριστη υποστήριξη της Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Μόσχα,  κας Ελένης Βακάλη.

Η Μαίρη Κρητικού, επί χρόνια υπεύθυνη εκδόσεων βιβλίων για παιδιά και οργανώτρια βιωματικών/εικαστικών εργαστηρίων σε σχολεία του απόδημου ελληνισμού και η βραβευμένη συγγραφέας/εικονογράφος  Λήδα Βαρβαρούση  βρέθηκαν κοντά  σε μαθητές και φοιτητές  που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα συνάντησαν μαθητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας για παιδιά Μόσχας,  Ρώσους μαθητές του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας  καθώς και  φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας Λομονόσοφ και του Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας.

Με παραμύθια, ζωγραφιές και χρώματα, οι δύο εισηγήτριες  τους ώθησαν να εκφραστούν και να γράψουν στα ελληνικά  με αφορμή ένα βιβλίο, δίνοντας φτερά στη φαντασία τους για να ταξιδέψει σε θάλασσες, πόλεις και… ανοικτούς ορίζοντες.

Έκπληξη αποτέλεσε η «εμφάνιση» μέσω skype της Άλκης Ζέη και της Μαργαρίτας Μαντά, που πρόσφατα σκηνοθέτησε την ταινία/ντοκιμαντέρ για τη ζωή της μεγάλης συγγραφέως  με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» με τις οποίες  φοιτητές και καθηγητές συνομίλησαν σε φιλική ατμόσφαιρα .

Τις δράσεις στήριξαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας για παιδιά, ο ΕΟΤ Μόσχας και η Aegean Air.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους για την άοκνη προσπάθειά τους να μεταλαμπαδεύουν την αγάπη τους για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό  στις νέες γενιές!

Η ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ & του ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΟΣΧΑΣ

ΑΛΚΗ ΖΕΗ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΝΤΑ “ΚΟΝΤΑ” ΜΑΣ ΜΕΣΩ SKYPE

Λ. ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ & ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ, Δ/ΝΤΡΙΑ ΚΕΠ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΔΑΣ

ΜΑΙΡΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

Η ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ κ. ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΛΗ

Δ ΜΑΡΟΥΛΗΣ Μ ΚΡΗΤΙΚΟΥ Γ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Categories: Έκδοση 49