ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΛΜΟΥΤ ΣΕΦΕΛ. ΕΝΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΜΕ ΨΥΧΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«ΕΛΜΟΥΤ ΣΕΦΕΛ. ΕΝΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΜΕ ΨΥΧΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ»

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΝ:
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κ. WALTER STECHEL ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΡΡΙΖΟΣ

Ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Μπενέκος, αναπληρωτής καθηγητής του Παν/μίου Θεσσαλίας, με το παρόν πολυσέλιδο δίγλωσσο έργο του (Ελληνικά-Γερμανικά) αναβιώνει παραστατικά και με συναρπαστικό τρόπο ένα σημαντικό κεφάλαιο της νεότερης ελληνικής ιστορίας, παραθέτοντας πληθώρα σπάνιων φωτογραφιών και εγγράφων.

Πρωταγωνιστής ο Γερμανός πρόξενος στον Βόλο Έλμουτ Σέφελ, ένας άνθρωπος με υψηλό φρόνημα και αδάμαστο χαρακτήρα, ο οποίος με τη μακροχρόνια ευεργετική παρουσία του στη Θεσσαλία, ιδίως κατά τα χρόνια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και της Κατοχής, πετύχαινε με άκρως ριψοκίνδυνες παρεμβάσεις στις ιταλικές και γερμανικές δυνάμεις Κατοχής να αποτρέπει σωρεία αντιποίνων, φυλακίσεων και εκτελέσεων σε βάρος των Ελλήνων και Εβραίων, καθώς και να ματαιώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς και πυρπολήσεις θεσσαλικών χωριών και πόλεων. Βοηθούσε γενναιόδωρα πάσχοντες κατοίκους και ολόκληρες κοινότητες με τρόφιμα και φάρμακα, ανάμεσά τους η Καρδίτσα, οι Σοφάδες, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα, ο Αλμυρός και πολλά θεσσαλικά χωριά.

Οι Θεσσαλοί με ευγνωμοσύνη τον αναγνώρισαν ως ευεργέτη, φίλο, σωτήρα, και φιλέλληνα

Η βιβλιοπαρουσίαση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Εξωραϊστικής» Λέσχης του Βόλου
στις 04. Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19.30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το βιβλίο διατίθεται στο Gikas Verlag,
Tel. 0049 (0) 911 264354,   email : kostas@gikas.net

About Author