Όταν ο χρόνος μας προσπερνά.

Όταν ο χρόνος μας προσπερνά.

Της Αθηνάς Σκιαδοπούλου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ειδική Art Therapist παιδιών & εφήβων
Ατομική και ομαδική υποστήριξη, Ψυχοθεραπεία.
Τερτσέτη 21(2ος όροφος δίπλα στα Hontos center)
Τηλ. 0030 6987240872, e-mail : skiadopolou@trigono.info
skype  Αθηνά Σκιαδοπούλου

Οι άνθρωποι συνήθως ζουν την καθημερινότητα τους με αρκετή ασάφεια, τρέχουν πίσω από στόχους που δεν έχουν συνειδητά δημιουργήσει και αισθάνονται κούραση, απογοήτευση ή θυμό, διότι ο χρόνος ξεγλιστρά χωρίς ουσία. Νομίζουν πως φταίει η δουλειά, ο σύντροφος οι άλλοι….. , οι συνθήκες.

Η αλήθεια όμως είναι πως νιώθουν έτσι ακριβώς γιατί ακολουθούν την ζωή. Δεν την  δημιουργούν. Αν της ζωής σου είσαι εσύ ο δημιουργός το ταξίδι γίνεται ευχάριστο με συναισθήματα και σκέψεις χαράς. Αρκεί να πιστέψετε πως η ζωή μπορεί να αλλάξει.

Υπάρχουν απλά καθημερινά πράγματα που δεν κοστίζουν και όμως δίνουν νόημα στην ζωή μας. Μια βόλτα με έναν φίλο μια συζήτηση με ανθρώπους που αγαπάμε, στιγμές χαλάρωσης με τον ίδιο μας τον εαυτό  μας βοηθούν να χαρούμε την ζωή. Αρκεί  να μην είστε ασυμβίβαστοι.

Στην ζωή υπάρχουν στιγμές ευχαρίστησης και υποχρεώσεων. Αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες μέσα στην καθημερινότητα δεν θα υπήρχε πρόοδος και εξέλιξη. Όταν ο άνθρωπος απλά αντιδρά στα προβλήματα τότε βιώνει μια αίσθηση θυματοποίησης. Νιώθει σαν να οδηγεί άλλος το τιμόνι της ζωή του και αυτό είναι εξαντλητικό. Η πρόθεση, η συνειδητή απόφαση του ανθρώπου να εστιάζει στην επίλυση των δυσκολιών και να δημιουργεί στιγμές αυθεντικές με τις δικές του αποχρώσεις, του προσφέρουν δύναμη και έμπνευση!

Η δημιουργικότητα ανατροφοδοτείτε. Η πρόθεση είναι το πρώτο βήμα προς την δημιουργία. Μέσα από τις δυσκολίες και τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων ο άνθρωπος βγαίνει πιο δυνατός. Σημασία έχει να υπάρχει πίστη στον εαυτό και στις δυνατότητες μας. Αν δεν παλέψεις για αυτά που αγαπάς ακόμη και αν σου δοθούν χωρίς κόπο σίγουρα χρειάζεται αγάπη και προσπάθεια για να κρατηθούν.

Ξεκινήστε λοιπόν αύριο κιόλας μόνο με θετική πρόθεση και αλλάξτε την καθημερινότητα σας.

About Author