Καλοκαίρι και Ψυχολογία.

Καλοκαίρι και Ψυχολογία.

Της Αθηνάς Σκιαδοπούλου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ειδική Art Therapist παιδιών & εφήβων
Ατομική και ομαδική υποστήριξη, Ψυχοθεραπεία.
Τερτσέτη 21(2ος όροφος δίπλα στα Hontos center)
Τηλ. 0030 6987240872, e-mail : skiadopolou@trigono.info
skype  Αθηνά Σκιαδοπούλου

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, ζέστη, φως, παραλία και χαρούμενη διάθεση χαλάρωσης. Καλοκαίρι επίσης σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν πιο σκληρά ειδικά σε τουριστικές περιοχές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να χαλαρώσουν όσο θα ήθελαν και να απολαύσουν τις χαρές του καλοκαιριού. Αν θέλουν όμως πραγματικά θα βρουν τρόπο στο δικό τους χρόνο να το απολαύσουν έστω και λίγο.

Το καλοκαίρι οι άνθρωποι επιδιώκουν την ξεγνοιασιά, την ανεμελιά, την ευτυχία και τους έρωτές που θα ήθελαν να ζήσουν. Αν λοιπόν οι άνθρωποι πιστεύουν πως το καλοκαίρι είναι μια ευτυχισμένη περίοδος και στην πορεία τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι η απογοήτευση έρχεται αναπόφευκτα και η Ψυχολογία πέφτει χωρίς να υπάρχει πολλές φορές πραγματικός λόγος απλώς τα πράγματα δεν βγήκαν όπως τα είχαν ονειρευτεί. Μπορεί ο χειμώνας να κλείνει τους ανθρώπους μέσα στο σπίτι λόγω καιρού και η ψυχολογία τους να πέφτει, το καλοκαίρι όμως σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι περιπτώσεις ανθρώπων με αυξημένα συμπτώματα κατάθλιψης και κακής ψυχολογίας με ξαφνικές μεταπτώσεις την καλοκαιρινή περίοδο έχουν αυξηθεί.

Το καλοκαίρι δίνει χαρές  αλλά δημιουργεί και απαιτήσεις από τους ανθρώπους. Τα στερεότυπα, οι διαφημίσεις, δίνουν την εικόνα ανθρώπων με τέλεια εξωτερική εμφάνιση η οποία εμφανίζεται σαν το μοναδικό κριτήριο για την καλοκαιρινή μας Ψυχολογία. Απλά λοιπόν καθημερινά πράγματα που  κάποιος μπορεί να κάνει για να απολαύσει το καλοκαίρι όπως το να φορέσει το μαγιό του και να πάει στην παραλία φαντάζει τόσο δύσκολο και αγχώνει σε μεγαλύτερο ποσοστό το γυναικείο φύλο.

Καλό θα είναι οι άνθρωποι να εκτιμήσουν τον Εαυτό τους με τα όμορφα σημεία τους και τα σημεία προς βελτίωσης. Οι δίαιτες της τελευταίας στιγμής χαλάνε την ψυχική και την σωματική Υγεία και έχουν τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αγαπήστε τον εαυτό σας και προσπαθήστε με υγιή τρόπο να αποκτήσετε την εξωτερική εμφάνιση που εσείς μπορείτε, εξάλλου ο άνθρωπος τρέφεται με φαγητό και σκέψεις. Το καλοκαίρι βοηθά στην καλή Ψυχολογία αρκεί να υπάρχει διάθεση και οι άνθρωποι να μπορούν να δουν τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει και να τα απολαύσουν.

About Author