Σταθερή εσωτερική πολιτική και σωστή θωράκιση των συνόρων μας.

Σταθερή εσωτερική πολιτική και σωστή θωράκιση των συνόρων μας.

 Για την Ευρώπη αλλά και για όλο τον κόσμο η Ελλάδα είναι μία παγκόσμια κληρονομιά πρωτίστως και εν δευτέροις ένα κράτος-έθνος. Το αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας ανήκει εξολοκλήρου σε αυτήν την παγκόσμια κληρονομία και ως εκ τούτου ακούγεται λίγο αμφιλεγόμενο να αποκαλούνται Μακεδόνες κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σύνδεση με αυτό. Μακεδών εστί Έλλην και όχι μέρος της επεκτατικής πολιτικής του κουμμουνισμού και κανενός κράτους που θέλει να κάνει επίσης επεκτατική πολιτική. Η κάθε πολιτισμική σύνδεση μίας πανσπερμίας εθνοτήτων με κάτι που δεν είχε ποτέ σχέση με αυτές θα ήταν λίγο οξύμωρο σχετικά και με το ποιος θεωρείται πολίτης της Ευρωπαϊκής ένωσης ως παράδειγμα δηλαδή με όποιον δεν προσπαθεί να ενστερνιστεί τις αξίες και τις αρχές της αλλά αυτοπροσδιορίζεται ή κάποιοι τον αποκαλούν Ευρωπαίο.

Οι Σκοπιανοί ξέμειναν εκτός από προστάτη, όπως ήταν ο Τίτο, και από όνομα που θα ενώνει  όλες τις εθνότητες που ζούνε σε αυτή την νέα χώρα. Οι πολλές εθνότητες που κατοικούν στην περιοχή θα βολεύονταν μόνο κάτω από ένα εθνικό όνομα που κατ’ ουσία θα ήταν γεωγραφικό. Δεν είναι και τόσο παράλογο γιατί κάποιες χώρες θα ήθελαν να τους κάνουν δώρο ένα  όνομα με βαριά ιστορία όπως αυτό της Ελληνικότατης πολιτισμικά Μακεδονίας. Η γλώσσα τους επίσης είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη βουλγάρικη γλώσσα και ουδεμία σχέση φέρει με τα αρχαία ελληνικά. Επομένως το ισχυρότερο όπλο διατήρησης της ιστορικής μνήμης και το κυριότερο στοιχείο της ταυτότητας, της συνειδήσεως και του αυτοπροσδιορισμού η γλώσσα, η οποία αν και με αλλαγές παρέμεινε ζωντανή μέσα στους αιώνες στον Ελλαδικό χώρο αποδεικνύοντας και το μεγαλείο της αρχαίας Ελληνικής παιδείας, σε αυτούς δεν φέρει κανένα στοιχείο σύνδεσης με το παρελθόν το οποίο όμως καπηλεύονται για να χτίσουν μία εθνική ταυτότητα και να εγείρουν αλυτρωτισμούς χωρίς όμως στην πραγματικότητα ούτε συμπαγές έθνος να αποτελούν αλλά ούτε και εδαφικές διεκδικήσεις να φέρουν.

Δυστυχώς σήμερα η Ελλάς ως κράτος έρχεται αντιμέτωπη με τα λάθη του παρελθόντος και η θέση της στη γεωπολιτική σκακιέρα δείχνει αδύναμη.

Η Ελλάς όμως πέρα από μία γεωγραφική έννοια και μια γραμμή συνόρων είναι για την Ευρώπη μία νέα ευκαιρία κορύφωσης όλων των πολιτισμών, λαών και εθνοτήτων της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων για το ειρηνικό πέρασμα τους στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.  Είναι επομένως η Ελληνικότατη πολιτισμικά και ιστορικά Μακεδονία κάτι που  έχει σχέση με τη δόμηση της ενιαίας Ευρώπης και δεν είναι σωστό να τη χαρίσουμε έτσι απλά ως ονομασία σε ένα κράτος το οποίο ως τώρα δεν έφερε καμία πολιτισμική σύνδεση με αυτή. Αμελώντας την ιστορία, ακόμη και αν πρέπει να εκκινήσουμε χιλιάδες χρόνια πρίν, δεν κάνουμε σωστά βήματα εμπρός.

Η Ελλάδα ως κράτος βρίσκεται σε μία περιοχή με πολλούς εξωτερικούς κινδύνους και ως εκ τούτου κάθε περιοχή πλησίον αυτών έχει διαφορετικές ανάγκες οι οποίες πρέπει σύντομα να βρούνε λύσεις. Αγαπώ την Μακεδονία δεν σημαίνει απλά ότι κουνάω την Ελληνική σημαία σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, αγαπώ την Μακεδονία και την Ελλάδα σημαίνει ότι προσπαθώ καθημερινά να τα κάνω καλύτερα. Αν αφήνω τον τόπο μου να υποφέρει από υψηλούς ρυθμούς ανεργίας, από από-επενδύσεις, από κλείσιμο επιχειρήσεων, από έλλειψη υποδομών, από έντονα δημογραφικά προβλήματα, από δρόμους γεμάτους λακκούβες, από σκουπίδια πεταμένα σε κοινόχρηστους χώρους, από αναξιοκρατία στη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, από τέλος πάντων έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος τότε κουνώντας απλά τη σημαία δίνω περισσότερη τροφή σε όσους καπηλεύονται την ιστορία ώστε να την γράψουν αυτοί στο τέλος ως νικητές. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τους δήθεν εθνικόφρονες.

Σε μία κοινωνία όπου ο άξιος και ο ικανός συνέλληνας αντιμετωπίζεται σαν εχθρός που πρέπει να κατατροπωθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο ψάχνουμε λύσεις για την ευμάρεια μόνο μέσω της ψεύτικης εθνικοφροσύνης η οποία παρήγαγε και συνεχίζει να παράγει ελλείμματα όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχοσυναισθηματικά. Πώς λοιπόν να πειστεί ο ικανός και άξιος να συνεισφέρει σε μία κοινωνία η οποία δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την έννοια του κοινού καλού; Δεν μπορεί να πειστεί.  Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε καθίσταται αναγκαίο να αλλάξουμε μία και καλή εδώ στο εσωτερικό της χώρας μας στον τρόπο που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε βασικές έννοιες που συνθέτουν ένα εθνικό κράτος ικανό να προάγει την ευημερία, το δίκαιο και να δείχνει πραγματικό κράτος στη διεθνή πολιτική σκακιέρα.

Μην αμελούμε και είναι πολύ σημαντικό ότι η οικονομία, η οποία σε εμάς εδώ πάει από το κακό στο χειρότερο γιατί πρέπει να συντηρεί μία αδηφάγο και χωρίς λογική γραφειοκρατία, μπορεί κάτω από κάποιες συνθήκες να καθοδηγεί ανθρώπους σε σχηματισμό νέων αλλά και αποδόμηση υπαρχόντων κοινωνικών σχηματισμών. Πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή  θωράκιση των συνόρων με κάθε μέσο και όχι μόνο μέσω αύξησης των στρατιωτικών δαπανών δηλαδή βελτίωση των υποδομών συνολικά (λιμάνια, βιομηχανικές ζώνες και πάρκα, σιδηρόδρομος, αυτοκινητόδρομοι), μετακίνηση του πληθυσμού μέσω οικονομικών κινήτρων από το κέντρο προς τις πόλεις της Βορείου Ελλάδος, στοχευόμενη δημοσιονομική πολιτική σε περιοχές όπου βρίσκονται πλησίον φορολογικών παραδείσων, προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος.

Χρειάζεται πρωτίστως μία εσωτερική πολιτική που να είναι σταθερή στην Ελλάδα και να μην πάσχει και αυτή από έλλειμμα ιστορικής ειλικρίνειας. Δεν γίνεται να μιλάμε για ενιαία εθνική πολιτική και κάποιες περιοχές να βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια και στο έλεος εξωτερικών κινδύνων, οι οποίοι είναι κίνδυνοι και για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.  Αν εμείς αμελήσουμε την ιστορία και δεν προχωρήσουμε άμεσα σε ενέργειες τότε θα βρεθούμε σε κάποια χρόνια στη δύνη χειρότερων προβλημάτων.

About Author