Πιστέψτε στον εαυτό σας.

Πιστέψτε στον εαυτό σας.

Της Αθηνάς Σκιαδοπούλου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ειδική Art Therapist παιδιών & εφήβων
Ατομική και ομαδική υποστήριξη, Ψυχοθεραπεία.
Τερτσέτη 21(2ος όροφος δίπλα στα Hontos center)
Τηλ. 0030 6987240872, e-mail : skiadopolou@trigono.info
skype  Αθηνά Σκιαδοπούλου

Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους δεν προσπαθούν να επιτύχουν πράγματα για αυτούς. Εκτιμήστε αυτό που είστε. Αν δώσουμε έναν ορισμό της αυτοεκτίμησης είναι το σύνολο των απόψεων που έχουμε για τον εαυτό μας. Οι απόψεις αυτές ξεκίνησαν από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας .Από τους ανθρώπους του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος από τον τρόπο που μας  έκριναν αν μας  ενθάρρυναν  ή όχι, από τα μπράβο που ακούσαμε  και από το τι μας έδειχναν  με το βλέμμα τους. Υπάρχουν και άνθρωποι που στην πορεία της ζωής τους  ήρθε μια απόρριψη μια αποτυχία η και μια ασθένεια που τους έκανε να χάσουν την αυτοπεποίθηση τους. Ακόμα και αν μας συμβεί κάτι τέτοιο δεν πρέπει να πτοηθούμε.

Μια αποτυχία σε κάποιο τομέα της ζωής δεν σημαίνει ανεπάρκεια. Σε όλους τους ανθρώπους μπορεί να συμβεί, το σημαντικό όμως μέσα από κάθε δυσκολία είναι να μαθαίνουμε μέσα από αυτή και να προχωράμε. Το παρελθόν μας δεν έχουμε δυνατότητά να το αλλάξουμε μπορούμε όμως να αλλάξουμε το παρόν και το μέλλον αρκεί να το θελήσουμε.

Πολλές είναι οι φορές που τα πράγματα δεν μας έρχονται όπως θα θέλαμε για λόγους που δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς και τότε χρειάζεται να προχωρήσουμε, αν σταθούμε και <θρηνούμε> για αυτό που μας έτυχε το μόνο που καταφέρνουμε πέρα από τα εμπόδια που μας έτυχαν να βάζουμε ακόμα ένα. Αν θέλετε να επιτύχετε τους στόχους που βάζετε πιστέψτε πως μπορείτε να τα καταφέρετε, μην σας πτοεί η γνώμη των άλλων μόνο εσείς γνωρίζεται τις δυνατότητες σας. Και μην ξεχνάτε κανείς δεν είναι τέλειος.

Όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε μέσα από αυτά. Η ζωή μας έχει δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες. Κάντε το επόμενο βήμα σκεπτόμενοι πως μπορείτε διεκδικείστε τα όνειρα σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας φροντίστε το σώμα αλλά και την ψυχή σας. Βρείτε χρόνο για να κάνετε ότι σας ευχαριστεί … Βρείτε χρόνο με τον εαυτό σας, ακουστέ τις επιθυμίες σας. Νιώστε τα σημάδια που ο εσωτερικός σας κόσμος σας στέλνει. Ένα καθαρό μυαλό και ένα ξεκούραστο σώμα μπορεί να καταφέρει πιο πολλά από όσα ο ανθρώπινος νους  μπορεί να φανταστεί.

About Author