Κάποιοι με ρωτάνε, τι να κάνουν αυτήν την εποχή!

Κάποιοι με ρωτάνε, τι να κάνουν αυτήν την εποχή!

Βιβλία του συγγραφέα

-Μακριά από την αδράνεια, απαντώ! Δημιουργία την κάθε στιγμή, σε κάθε τι, με κάθε μέσον! Ενσυνείδητη δημιουργία και όχι τυχαία ανάλωση του χρόνου μας.

Κάποιοι απαντούν ότι έτσι δεν βλέπουν απόδοση.

-Και ρωτάω! Αν μένεις ακίνητος και παγωμένος, εισπράττεις αποδόσεις; Δεν βλέπεις απόδοση στη χαρά της προσωπικής σου δημιουργίας; Στο να ξέρεις ότι εσύ έχεις ολοκληρώσει το δικό σου έργο; Δεν μπορείς να ευτυχήσεις από τις πράξεις σου, αλλά μόνο από το αποτέλεσμά τους την ψάχνεις; Τότε μάλλον σε κάποια παγίδα είχαμε πέσει τα χρόνια τα παλιά.

Κάποιοι μου λένε πως τρέμουν με την έλλειψη προοπτικών.
-Και εγώ τρέμω, απαντάω! Γιατί το θηρίο είναι εκεί και μας απειλεί! Δεν υπάρχει όμως τίποτα στον κόσμο αυτό, που να με εμποδίζει στα μάτια να το κοιτώ, ολόρθος και με το χαμόγελο στα χείλη. Όσες σφαλιάρες και αν έχω φάει από αυτό! Η επιλογή για το πώς θα αντιδράσω, είναι δική μου! Η ευελιξία ανάμεσα στα πλοκάμια του τέρατος είναι η απόφασή μου. Η ανάληψη δράσης πριν με παγώσει η αναπνοή του είναι το όπλο μου. Ο φόβος του, δεν γίνεται από μένα αποδεκτός. Έχω πολύ αγαπήσει αυτό που είμαι, ώστε να επιτρέψω να γίνω αυτό που θέλουν.

Κάποιοι, με λένε τρελό γι αυτά που λέω.
-Και μένω να σκέφτομαι χωρίς να απαντάω! Αυτό το τρελοκομείο που έχουμε για κόσμο γύρω μας, οι λογικοί τον έφτιαξαν!
Ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. 

Δημήτρης Νομικός συγγραφέας

About Author