Δεξίωση του δήμαρχου για το 2019

Δεξίωση του δήμαρχου για το 2019

Σωτήρης Ξώγνος
Για τον „Φίλος“ α. Σ.

Επειδή στην Εσπερία δεν υπάρχει το όμορφο έθιμο της βασιλόπιττας, κάθε αρχή του καινούριου χρόνου διάφοροι φορείς, κόμματα κλπ. οργανώνουν δεξιώσεις.

Παραδοσιακά η πρώτη πάντα εκδήλωση του καινούριου χρόνου είναι η δεξίωση του νέου έτους από τον δήμαρχο. Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα στις 9 Ιανουαρίου στο Δυτικό Συνεδριακό Κέντρο (CCN – West) στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου. Παρεβρέθηκαν πάνω από 1.500 καλεσμένοι, μέλη από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή.

Τον λόγο ξεκίνησε ο 1ος αντιδήμαρχος κος. Christian Vogel, χαιρετίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους, προλογίζοντας τον κο. Dr. Uli Maly δήμαρχο για τον απολογισμό των πεπραγμένων. Το θέμα της ομιλίας ήταν φέτος η Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα ενόψει των εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο, της προσπάθειας της Νυρεμβέργης να χρισθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2025, αλλά και τα 70 χρόνια της γερμανικής δημοκρατίας που θα γιορταστού τον ερχόμενο Μάϊο.

Κεντρικό σημείο στην ομιλία ήταν η αφύπνιση των πολιτών, η συμμετοχή στα κοινά για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος των ακραίων πολιτικών στοιχείων, η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ιδέας, της αλληλοκατανόησης και φυσικά παννυρεμβεργιανό κάλεσμα για συστράτευση στην ιδέα της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Σε όλη την διάρκεια μουσικές ορχήστρες διασκέδασαν τους παρεβρισκόμενους σε ρυθμούς τζαζ και σουϊνγκ. Μετά τους χαιρετισμούς σχηματίστηκαν τα γνωστά πηγαδάκια, παιδάκια ντυμένα σαν 3 Μάγοι (Sternensinger) έκαναν έρανο για τα παιδιά ΑμΕΑ στο Περού. Η μπύρα και τα κρασιά ήταν εν αφθονία sponsoring από διάφορες τοπικές επιχειρήσεις., από όσο άκούστηκε τους μεζέδες τους πρόσφερε η Sparda Bank.

Φέτος για 3η φορά μετά το 2004 και 2009 προσφέρθηκαν καβαλιώτικα κρασιά, κόκκινο Merlot από το Κτήμα Χατζηγεωργίου, τα 200 περίπου μπουκάλια κρασιών ήταν προσφορά του δήμου Καβάλας με τα 20 χρόνια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Ο αντιδήμαρχος κος. . Christian Vogel αναφερόμενος στους χορηγούς έκανε ιδιαίτερη μνεία και ευχαρίστησε την Καβάλα για την χορηγία και τον σύλλογο “Philos” για όλες του τις ενέργειες.

About Author