Γιώργος Βολίκας: Πρωταγωνιστικό ρόλο στην μουσική μου, έχει το πιάνο…

Γιώργος Βολίκας: Πρωταγωνιστικό ρόλο στην μουσική μου, έχει το πιάνο …

Δώρο της εφημερίδας «Τρίγωνο» στους συνδρομητές της στην Γερμανία, ο πρώτος προσωπικός δίσκος «Γένεσις» του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βολίκα, με το τεύχος Sommer 2019!

Γιώργος Βολίκας

Φωτογραφία: Kris Tsiakiris

Ο Γιώργος Βολίκας γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1991 και είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης.
Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Γένεσις» έχει ήδη κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και Κωνσταντινούπολη.
Πρόσφατα, παρουσίασε τις συνθέσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ επιπρόσθετα η μουσική του έχει μεταδοθεί από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά και Ευρώπης.
Έχει συνθέσει μουσική για την επίσημη διαφημιστική καμπάνια του συλλόγου «Ο Καλός Σαμαρείτης-Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού», για θεατρικές παραστάσεις και για ραδιοφωνική εκπομπή.
Κατά καιρούς, οι εφημερίδες «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης, «O Κόσμος» του Σύδνεϋ και «The Montreal Greek Times» του Μόντρεαλ, έχουν αναφερθεί στο καλλιτεχνικό έργο του συνθέτη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Γιώργο, μίλησέ μας για την πρώτη σου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Πόσο καιρό χρειάστηκε για να υλοποιηθεί;
Ο δίσκος «Γένεσις» περιλαμβάνει δέκα δικές μου ορχηστρικές συνθέσεις, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το πιάνο.
Η συγκεκριμένη δουλειά έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και στην Κωνσταντινούπολη με την εφημερίδα «Ηχώ».
Για να υλοποιηθεί ο δίσκος χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος. Αφού κατέληξα στο ποιες συνθέσεις θα συμπεριληφθούν σε αυτήν την συλλογή, σειρά είχε η ηχογράφησή τους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω, ότι η ενορχήστρωση πραγματοποιήθηκε από τον Αθανάσιο Βρυωνίδη.
Είμαι ένας νέος μουσικοσυνθέτης και εύχομαι να με γνωρίσει ο κόσμος λίγο καλύτερα μέσα από την μουσική μου. Επιθυμία μου είναι η δημιουργία εικόνων και συναισθημάτων στο ακροατήριο…
Ευχαριστώ πολύ για την ευγενική σας πρωτοβουλία να κυκλοφορήσει ο δίσκος μου, δώρο στους συνδρομητές της εφημερίδας σας !

Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πώς ήταν σαν εμπειρία;
Είχα τη χαρά να «ανοίξω» μουσικά το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, παρουσιάζοντας ζωντανά στο πιάνο συνθέσεις από τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Πολωνία, Κίνα, Βουλγαρία, Γεωργία, Ουκρανία, Κύπρο και Ελλάδα.
Αναμφίβολα αποτελεί μία πολύ σημαντική στιγμή για εμένα, στην μέχρι τώρα μουσική μου πορεία.
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση τον Σύλλογο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος !

Ο μουσικοσυνθέτης Γ.Βολίκας λίγα λεπτά πριν από την εμφάνισή του στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Είσαι ένας μουσικοσυνθέτης από τον Πειραιά. Η κεντρική παρουσίαση του δίσκου σου έλαβε χώρα με επιτυχία στην πόλη που μεγάλωσες. Ποιά τα συναισθήματά σου;
Τα συναισθήματά μου είναι μόνο χαρά! Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με τίμησαν με την παρουσία τους!
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά και για το δίσκο μίλησαν οι Παναγιώτης Φύτρας (δημοσιογράφος και διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού Πειραιά Κανάλι Ένα 90.4 fm), Σταύρος Καρτάκης (συνθέτης και ενορχηστρωτής) και Αθανάσιος Βρυωνίδης (ενορχηστρωτής του δίσκου), ενώ επιπρόσθετα η δημοσιογράφος-συγγραφέας Μαρία Παναγοπούλου-Χαρδαβέλλα συντόνισε με επιτυχία την όλη εκδήλωση.
Τους ευχαριστώ θερμά για την στήριξή τους!
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω πως η εν λόγω εκδήλωση, είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα από την προαιρετική απόκτηση του δίσκου διατέθηκαν εξ’ ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου του MakeAWish (Κάνε-Μία-Ευχή-Ελλάδος), ενώ η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Ο Γιώργος Βολίκας με τη γενική διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μία-Ευχή-Ελλάδος) κα Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και τον κ. Παναγιώτη Φύτρα (δημοσιογράφο και διευθυντή προγράμματος του ραδιοφωνικού Πειραιά Κανάλι Ένα 90.4 fm) στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.   (Φωτογραφία:Άννα-Μαρία Συνιοράκη)

 

Με τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κα Μαρία Παναγοπούλου-Χαρδαβέλλα στην παρουσίαση του δίσκου. (Φωτογραφία:Άννα-Μαρία Συνιοράκη)

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σου;
Αυτήν την περίοδο ηχογραφώ τις νέες μου συνθέσεις. Αισιοδοξώ ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος προσωπικός μου δίσκος.
Θα με ενδιέφερε πολύ να μπορέσω να παρουσιάσω ζωντανά στο πιάνο την μουσική μου και στους Έλληνες του εξωτερικού… Είμαι σίγουρος ότι θα ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα, να ακουστούν οι συνθέσεις μου σε κοινό το οποίο δεν με γνωρίζει καθόλου!
Επιπλέον, πρόκειται να συμμετάσχω στο 9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», στην αμαξοστοιχία-θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ».
Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μαθαίνει νέα μου από την επίσημη ιστοσελίδα μου: giorgosvolikas.gr
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βολίκας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

About Author