Χριστουγεννιάτικη αγορά των αδελφών πόλεων

Χριστουγεννιάτικη αγορά των αδελφών πόλεων

Deutsch

Ήδη για 9η φορά που έγινε σχεδόν παράδοση διοργάνωσε ο Philos e.V.  σε συνεργασία με το γραφείο δημοσίων σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης ένα ελληνικό πανηγύρι μπροστά από το περίπτερο της Καβάλας στην χριστουγεννιάτικη αγορά των αδελφών πόλεων. Από εβδομάδες ενωρίτερα οι μύστες και λάτρεις της εκδήλωσης είχαν ειδοποιηθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Η εκδήλωσε άρχισε με την χορωδία του ελληνικού σχολείου που έψαλλε στους παρεβρισκόμενους διάφορα κάλαντα από την Ελλάδα και τον κόσμο. Στην συνέχεια πήρε την σκυτάλη το χορευτικό του Μακεδονικού συλλόγου Νυρεμβέργης και περιχώρων „Μέγας Αλέξανδρος“ με δημοτικούς χορούς της Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε, όπως πάντα, με λαϊκά από το ντούο Γιώργος-Νίκος. Αυτοί οι δύο ζέσταναν την κρύα ατμόσφαιρα και ξεσήκωσαν τους παρεβρισκόμενους στο γλέντι. Για να γίνει η ατμόσφαιρα πιό ζωντανή και χειροπιαστή σέρβιρε το προσωπικό του καβαλιώτικου περίπτερου κουραμπιέδες, ζεστό κρασί, ούζο και τσίπουρο στους επισκέπτες.

Η εκδήλωση στο καβαλιώτικο περίπτερο σήμανε και το τέλος της 3ήμερης παραμονής μιας καβαλιώτικης αντιπροσωπείας στην Νυρεμβέργη. Την προηγούμενη Πέμπτη ταξίδεψε ο πρώην δήμαρχος και νυν αντιπεριφερειάρχης κος. Κων. Σιμιτσής συνοδευόμενος από τον συνάδελφό του κο. Κων Αντωνιάδη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που εκπροσωπούσε τον Κο. Μουριάδη, στην Νυρεμβέργη. Σε διάφορες ενημερωτικές συναντήσεις και σεμινάρια συζητήθηκαν θέματα προστασίας περιβάλλοντος, εξοικονόμησης ενέργειας, επιτυχίες, λύσεις και προβληματισμοί της Νυρεμβέργης σε αυτόν τον τομέα. Με αυτόν τον τρόπο μεταδόθηκε η υπάρχουσα εμπειρία στου επισκέπτες.

Φωτογραφίες : Σωτήρης Ξώγνος

About Author