Ήταν τυχαίο ή Θέλημα Θεού;

Ήταν τυχαίο ή Θέλημα Θεού;

Για μένα δεν ήταν τυχαίο. Εσείς,  αφού διαβάσετε το μικρό άρθρο, βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα.

Ήταν 24.06.2020 και ώρα 14.40 όταν, ακριβώς στο ύψος της εξόδου της Autobahn για Leipzig ( η Λειψία έχει πολιούχο-φύλακα τον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των εμπόρων και των ταξιδιωτών) στο τελευταίο δευτερόλεπτο αποφάσισα να στρίψω δεξιά, νομίζοντας ότι προλαβαίνω την έξοδο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα. Το αυτοκίνητο χτύπησε στην προστατευτική σιδερένια μπάρα, λόγω ταχύτητας έφερε 180 μοίρες οριζόντια στροφή, χτύπησε πλάγια και μετά από 3-4 αναποδογυρίσματα  βρέθηκα στο λιβάδι, χωρίς όμως τον παραμικρό τραυματισμό!

Άνοιξαν οι 5 αερόσακοι και αισθανόμουν σαν να ήμουν περιτυλιγμένος σε πούπουλα. Όταν όλα ηρέμησαν και βγήκα έξω, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από υπηρεσία της «μερσεντές», που με ρωτούσαν αν έπαθα κάποιο σοβαρό τραυματισμό, ώστε να στείλουν ελικόπτερο για άμεση βοήθεια. Ήξεραν ακριβώς το στίγμα και το μέγεθος της ζημιάς και ανέλαβαν να ενημερώσουν  την αστυνομία και όποια άλλη υπηρεσία. Όσοι είδαν την ζημιά του αυτοκινήτου, απορήσαν πως είναι δυνατόν να βγει κάποιος ζωντανός από εκεί.

Δεν με ενδιέφερε η ζημιά του αυτοκινήτου, αλλά με βασάνιζε η σκέψη, πως έχει γούστο να πάω στο νοσοκομείο και να βρουν κάτι άλλο σοβαρό.

Ήρθε η αστυνομία, η οποία επέμενε να καλέσει ασθενοφόρο. Είπα δεν χρειάζεται αφού είμαι μια χαρά, έχοντας και τον φόβο μήπως κλαπεί ο ακριβός φορητός υπολογιστής αξίας πάνω από 3000 ευρώ και το λογισμικό που χρειάστηκε αρκετό χρόνο να το κατασκευάσω.

Δεν είχα άλλη επιλογή, είναι νόμος και σε λίγο ήρθε το ασθενοφόρο που με προστατευτικά μέτρα μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο St. Elisabeth της Leipzig (Λειψίας).

Εκεί πάνω από 10 γιατροί όλων των ειδικοτήτων έλεγξαν τα πάντα και προέβησαν για απόλυτη βεβαιότητα και σε αξονική τομογραφία.

Σε λίγες ώρες ήρθε η γιατρός η οποία μετά από μερικές ερωτήσεις αν έχω κάποια συμπτώματα ή πόνους στη κοιλιά ανέφερε ότι στο τέλος του παχέος εντέρου εντοπίστηκε καρκίνωμα.

Επιστρέφοντας στη Νυρεμβέργη ξεκίνησαν οι απαιτούμενες εξετάσεις όπου στις 27.07.2020 η μέρα του αγίου Παντελεήμονος έγινε η εγχείρηση με επιτυχία.

Προϊστορία:

Το 2019 προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου,

Το 2019 προσκύνημα στον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλονιά.

Πριν 2 χρόνια ο γέροντας Χρυσόστομος (Μετέωρα) επέμενε για εξετάσεις.

Με το γέροντα Χρυσόστομο στον Άγιο Αντώνιο (Μετέωρα)

Ξεροκέφαλος εγώ, σκεφτόμουν αφού είμαι μια χαρά τι θα δείξουν οι εξετάσεις;

Σημειωτέον ο καρκίνος δεν δείχνει σημάδια παρά μόνο όταν είναι πλέον αργά.

Ακόμη στροβιλίζουν στο μυαλό μου τα «έπρεπε»: Έπρεπε να πάω για εργασία στη Λειψία;… έπρεπε να συμβεί το ατύχημα στη πόλη που προστατεύει ο Άγιος Νικόλαος τους ταξιδιώτες;… Έπρεπε υποχρεωτικά να με εξετάσουν στο νοσοκομείο;…

Θεωρώ, πως το ατύχημα ήταν σαν κάτι άνωθεν προμελετημένο, για να ακολουθήσουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που οδήγησαν στην αποκατάσταση της υγείας μου. Επίσης πιστεύω πως οι προσευχές σας ή οι μεσιτείας των Αγίων πρέπει να εισακούστηκαν και οφείλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς που με στηρίξατε με τον δικό σας τρόπο πνευματικά και ηθικά.

Δόξα σοι ο Θεός
το φάρμακο λέγεται : ευγνωμοσύνη, πίστη, ελπίδα, χαρά.

Ήταν τυχαίο ή Θέλημα Θεού;! 

About Author