ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μόναχο, 31.08.2020

Αγαπητές Ελληνίδες, Αγαπητοί Έλληνες,

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας μου στην Βαυαρία, ολοκληρώνεται σήμερα η θητεία μου ως Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο και συγχρόνως κλείνει για εμένα μία σημαντική περίοδος που περιλαμβάνει πολλές από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής μου.

Ανέλαβα τα καθήκοντά μου τον Σεπτέμβριο του 2015 σε μία δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα και προσπάθησα σε αυτό το αντίξοο περιβάλλον να κρατήσω υψηλά τις αξίες μας, την εικόνα και το κύρος της χώρας μας. Η Αρχή μας ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στη Βαυαρία και την περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των παραδοσιακά στενών ελληνοβαυαρικών σχέσεων.

Είχα την χαρά να γνωρίσω προσωπικά και να συνεργαστώ με πολλούς από εσάς, διακεκριμένα στελέχη και αφανείς ήρωες της Ομογένειας, με όραμα δημιουργίας και προσφοράς. Η συμπόρευση μαζί σας, ως φορείς αλλά και με τον κάθε ένα ξεχωριστά ήταν ευχάριστη, γόνιμη και αποδοτική. Οι παρατηρήσεις σας και οι επισημάνσεις σας συνέβαλαν στη βελτίωση των διοικητικών υπηρεσιών της Αρχής μας, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες της Ομογένειας της Βαυαρίας.

Παράλληλα, είχα την τιμή και το προνόμιο, να συνυπάρξω με μία ομάδα άξιων συνεργατών που στήριξαν με μεγάλη εμπιστοσύνη την προσπάθειά μου, τους οποίους βαθύτατα εκτιμώ και ευχαριστώ.

Είμαι βέβαιη ότι το Γενικό Προξενείο Μονάχου με το διάδοχό μου, τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Βασίλειο Γκουλούση και με τη δική σας σημαντική συμβολή, υποστήριξη και ενδιαφέρον θα συνεχίσει να επιτελεί το δύσκολο έργο του με την ίδια αποτελεσματικότητα και αμεσότητα.

Σας ευχαριστώ θερμά από βάθους καρδίας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου δείξατε.

Καλή τύχη σε όλους σας!

Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου

About Author