Ου μπλέξεις…

Η Ελλάς δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Καναδάς αν και είχε γεωγραφικά, γεωπολιτικά και λόγω της αρχαίας ελληνικής παιδείας τις προϋποθέσεις να γίνει και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες των οποίων τις συνέπειες βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας.

Οτιδήποτε αφορά σε δημόσιο αγαθό, κεφάλαια για τη βελτίωση των όρων ζωής των ελλήνων πολιτών αλλά κυρίως ο δημόσιος χώρος μεταχειριζόταν σαν να ήταν ιδιωτικό αδιαφορώντας για τους ισχύοντες νόμους, εκθέσεις τεχνικών υπηρεσιών αλλά και της αξιοπρέπειας των πολιτών οι οποίοι αντιτίθονταν σε τέτοιου είδους απάτες.

Βέβαια όπως καταλαβαίνετε για να γίνει η απάτη απαιτούνταν η συνέργεια των αρχών οι οποίες είχαν, και συνεχίζουν σαφώς να έχουν, υποτίθεται την υποχρέωση επιβολής των νόμων των οποίων την ισχύ όμως γράφανε στα παλιά τους υποδήματα.

Ο νομός λοιπόν πήγαινε περίπατο και αντ’ αυτού ίσχυε ο δικός τους νόμος τον οποίο προσπαθούσαν με μανία να τον επιβάλλουν στην κοινωνία. ΞΕΡΕΤΕ πώς λέγεται τέτοιο καθεστώς όπου κάποιοι διαμορφώνουν κατά το δοκούν τις ζωές των άλλων; Η χούντα έφυγε αλλά άφησε άλλες μικρές χουντίτσες.

ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ με λίγα λόγια έλεγε ο σοφός λαός και αυτές οι λέξεις δεν βγαίνουν τυχαία! Πρέπει όμως να ξεμπλέξουμε κάποια στιγμή. Τι λέτε;

Πόσοι συμπολίτες μας άραγε τρέχανε από τη μία δικαστική αίθουσα στην άλλη, από τη μία δημόσια υπηρεσία στην άλλη για να βρούνε το δίκαιο τους έχοντας κάποια πρόσωπα σε δημόσιες αρχές απέναντι τους οι οποίοι για κακή τύχη της κοινωνίας έπρεπε με νύχια και με δόντια να ικανοποιήσουν τους συνδαιτυμόνες τους;

Το άλλο ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί που κατά καιρούς ακούμε, βλέπουμε και έχουμε βιώσει, οι οποίοι θέλουν με τα μανίας να μας διαμορφώνουν την καθημερινότητα μας, να θίγουν την αξιοπρέπεια μας και να μας διαλύουν τη ζωή;

Περίπατο για αυτούς πάει και η έννοια του κράτους δικαίου. Η τελευταία δεκαετής κρίση έχει άμεση συσχέτιση με τέτοιες συμπεριφορές. Μία κρίση η οποία μας έχει στοιχίσει σημαντικά.

 Τυχαία δεν είναι η εικόνα που έχουν κάποιες περιοχές. Η έλλειψη υποδομών, το κακό οδικό δίκτυο, τα πολλά αδιέξοδα, τα λίγα πάρκα και γενικότερα οι λίγοι δημόσιοι χώροι δεν είναι τυχαία γεγονότα και στιγματίζουν το σύνολο της κοινωνίας όπου διαμένει σε αυτές τις περιοχές.

 Γιατί όμως τέτοιοι τύποι να μας στιγματίζουν και γιατί να  περιχαρακώνουν τις ζωές μας στην υλοποίηση των δικών τους στόχων αντιτιθέμενοι με το δημόσιο συμφέρον;

Αν τα παραπάνω πιστεύετε ότι είναι υπερβολικά ή πιθανώς να μην έχουν συμβεί ποτέ σε τούτο το κράτος, σας πληροφορώ ότι όσοι τα γράφουν και σας τα εκθέτουν δεν τα έχουν κατεβάσει τυχαία από ο κεφάλι τους και σκοπό δεν έχουν ιδιοτελή παρά να υποκινήσουν την κοινωνία να πιέζει για αλλαγές.

 Η σημερινή κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά να κάνει ώστε τέτοια άτομα να περιθωριοποιούνται από την ίδια την κοινωνία και να μην έχουν καμία ανάμειξη στα κοινά ενώ όταν αναδεικνύονται οι απάτες να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ και ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ.

Η βελτίωση της μηχανογράφησης στο δημόσιο η οποία συντελέστηκε τους τελευταίους μήνες είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό βήμα και αναμένουμε η προσπάθεια να ενταθεί για να αποφεύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία αλλά και κάποιους πιθανούς (idiots).

Categories: Οικονομία

About Author