ΤΡΙΓΩΝΟ

TRIGONO.INFO

elada_sagapoΗ ομογενειακή εφημερίδα TRIGONO.info, η οποία στην έντυπη μορφή της εκδίδεται κάθε μήνα, ενώ στην ψηφιακή της μορφή ανανεώνεται κάθε ημέρα, δημιουργήθηκε από την προσωπική μου επιθυμία να αποτελέσει ένα όργανο πληροφόρησης των ελλήνων Ομογενών της Γερμανίας.

Οι έλληνες Ομογενείς, στη φιλόξενη χώρα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ζουν ως παραγωγικές μονάδες μέσα στην πολυπολιτισμική και πολυγλωσσική μείζονα γερμανική κοινωνία. Δημιούργησαν ανθηρότατες Κοινότητες, στράφηκαν σε κλάδους παροχής υπηρεσιών, ίδρυσαν εμπορικές επιχειρήσεις εισαγωγών-εξαγωγών, βιομηχανικές μονάδες, αλυσίδες εστιατορίων, Weiterlesen

Γιατί το όνομα τρίγωνο

„Μήτε ευήθης ίσθι, μήτε κακοήθης.“ (Βίας ο Πριηνεύς 6ος π.Χ. αι.) (Να μην είσαι καλός μέχρις αφελείας, μήτε κακός μέχρι μοχθηρίας.)

Διαχρονική είναι η απορία πολλών αναγνωστών μας και επίμονο το ερώτημα που διαρκώς μας υποβάλουν πολλοί από αυτούς, όταν τους δίνεται η ευκαιρία: „γιατί το όνομα trigono;“

Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι αυτής μου της επιλογής.

Πρώτον η μακρά θητεία και σπουδή μου στις θετικές επιστήμες και δεύτερον η ιερότητα και ο συμβολισμός του αριθμού τρία. Δηλαδή, φιλοδοξία μου είναι η εφημερίδα μας «trigono.info» να παρέμβει ως τρίτος παράγοντας ανάμεσα στην προσφορά και την ζήτηση, ανάμεσα στους πωλητές και τους καταναλωτές προκειμένου να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο και τον μεσολαβητή ανάμεσά τους.

Πεποίθησή μου είναι ότι καλός δεν είναι πάντα ο ακριβός ούτε ότι το κέρδος βρίσκεται πάντα στην ακριβή πώληση, αλλά αντίθετα πολλές φορές βρίσκεται και στη φθηνή αγορά. Όμως, δεν είναι πάντα εύκολο ο καταναλωτής να βρει τον πωλητή. Οι διαφημίσεις είναι πανάκριβες. Πώς λοιπόν, θα επιτευχθεί η γνωστοποίηση;

Στο σημείο αυτό έρχεται ο τρίτος παράγοντας, η εφημερίδα μας «trigono.info» να δώσει ευκαιρίες και δυνατότητες σε όσους Έλληνες θέλουν να προβληθούν και να δοκιμαστούν στην επιχειρηματικότητα, στην αγορά και την πώληση, στην μάθηση και την διδασκαλία, στην έρευνα και την εξεύρεση ευκαιριών και γενικώς στην κάθε είδους θεμιτή δοσοληψία.

Η εφημερίδα μας λοιπόν, ονομάστηκε «trigono.info» γιατί φιλοδοξεί να διαδραματίσει τον ρόλο του τρίτου πόλου, παρέχοντας συνεκτική και συνοχική προσφορά προς τον απόδημο ελληνισμό.